r
Nosalty Logó

Szecsuáni sertés Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Katharosz
Szecsuáni sertés Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 384 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 1532 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 48 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1817.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    1053 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    532.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    312 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    2177 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    6778 micro
  • Lut-zea
    3111 micro
Összesen 384 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7271.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    2017 mg
  • Nátrium
    4213 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.2 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    2130.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    770 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1250 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    450 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    671 micro
  • Kolin:
    663 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    8707 micro
  • β-crypt
    926 micro
  • Likopin
    27111 micro
  • Lut-zea
    12445 micro
Összesen 1532 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    828 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 48 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A mártáshoz valókat felforraljuk.
  2. A karfiolt apró rózsákra szedjük, majd enyhén sós vízben négy percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük.
  3. A cukkinit, hagymát, paprikát és a kukoricát vékony csíkokra vágjuk.
  4. A kisebb darabokra vágott brokkolit és zöldborsót kissé megfőzzük, leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük.
  5. A húst vékony csíkokra vágjuk.
  6. A húst, a hagymát és a zöldségeket négyfelé osztjuk. Egy adaghoz a wokban 2 ek olajat hevítünk, először a hagymát, majd a húst szórjuk bele, és élénken kevergetve néhány percig sütjük, közben chilivel megszórjuk.
  7. Hozzáadjuk a zöldségeket, a mártás negyed részével meglocsoljuk, sóval és őrölt szerecsendióval fűszerezzük, és továbbra is kevergetve addig sütjük, amíg a hús meg nem puhul, de a zöldség ropogós marad. Majd kiszedjük, áttesszük egy másik edénybe, melegen tartjuk.
  8. Miután elkészültek az adagok, egybekeverjük, és átforrósítjuk. Karikára vágott újhagymával megszórva párolt rizzsel tálaljuk. Igazából csípősnek kell lennie.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 275
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 23875
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szecsuáni sertés Katharosz konyhájából
Katharosz 497 recept

Ez a legelső kínai receptjeim közül való, amit anno tanultam, és még számtalan követte.

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek