r
Nosalty Logó

Piri-piri garnéla

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Piri-piri garnéla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 801 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 50 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1103.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    585 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    321 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    850 micro
Összesen 200 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.7 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4414.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1254 mg
  • Nátrium
    2339 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1283.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    629 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    535 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    727 micro
  • β-karotin
    4554 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    3399 micro
Összesen 801 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 50 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vizet forralunk, a paradicsomokat beledobjuk 1 percre, így a héjuktól könnyen megszabadíthatjuk őket. A csupasz zöldséget felkockázzuk és nagy lyukú szűrőbe tesszük, hiszen csak a húsára lesz szükségünk.
  2. A garnélát megmossuk és papírtörlőn megszárítjuk.
  3. A tiszta chilit – lehetőleg gumikesztyűben – magtalanítjuk és csíkozzuk.
  4. A hagymákat tisztítjuk, apró kockákra vágjuk, illetve az újhagymát karikázzuk.
  5. Egy serpenyőbe kis olívaolajat forrósítunk, a chilit és az újhagyma felét ebben pirítjuk 1 percig, hogy színt kapjon. A piros olajba helyezzük a gyönyörű rákocskákat, melyeket sózunk, borsozunk. Nekik elég 1-1 perc elősütés mindkét oldalon, majd pihenhetnek kicsit egy tányéron.
  6. Helyükre az apróra kockázott hagyma kerül. Ha megpirult, jöhet a paradicsom húsa, amelyet szinte szárazra sütünk.
  7. Mielőtt ez tényleg bekövetkezne, 2 percre visszatesszük a garnélát puhulni.
  8. Újhagyma szórással, friss baguettel, rusztikus cibattával, citrom gerezdekkel tálaljukl.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 8550
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 06.

Ajánló

Kis adagokban tapas-ként, nagyobb porciókban főételként adható. Friss baguettel, rusztikus cibattával és pár csepp citromlével tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Idén családommal Spanyolhonban jártunk. Egy malagai étteremben ettem ezt az andalúz specialitást. Imádom a csípős, tengeri herkentyűs ételeket. A tigrisgarnéla és a chili párosa bódító ízélményt nyújtott, melyet itthoni körülmények és alapanyagok segítségével megidéztem kis konyhámban. A piri-piri egy igen erős afrikai chilipaprika, melyet a portugál hajósok hoztak először Európa területére.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...