r
Nosalty Logó

Piri-piri garnéla

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Piri-piri garnéla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 801 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 50 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1103.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    585 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    321 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    850 micro
Összesen 200 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.7 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4414.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1254 mg
  • Nátrium
    2339 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1283.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    629 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    535 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    727 micro
  • β-karotin
    4554 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    3399 micro
Összesen 801 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 50 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vizet forralunk, a paradicsomokat beledobjuk 1 percre, így a héjuktól könnyen megszabadíthatjuk őket. A csupasz zöldséget felkockázzuk és nagy lyukú szűrőbe tesszük, hiszen csak a húsára lesz szükségünk.
  2. A garnélát megmossuk és papírtörlőn megszárítjuk.
  3. A tiszta chilit – lehetőleg gumikesztyűben – magtalanítjuk és csíkozzuk.
  4. A hagymákat tisztítjuk, apró kockákra vágjuk, illetve az újhagymát karikázzuk.
  5. Egy serpenyőbe kis olívaolajat forrósítunk, a chilit és az újhagyma felét ebben pirítjuk 1 percig, hogy színt kapjon. A piros olajba helyezzük a gyönyörű rákocskákat, melyeket sózunk, borsozunk. Nekik elég 1-1 perc elősütés mindkét oldalon, majd pihenhetnek kicsit egy tányéron.
  6. Helyükre az apróra kockázott hagyma kerül. Ha megpirult, jöhet a paradicsom húsa, amelyet szinte szárazra sütünk.
  7. Mielőtt ez tényleg bekövetkezne, 2 percre visszatesszük a garnélát puhulni.
  8. Újhagyma szórással, friss baguettel, rusztikus cibattával, citrom gerezdekkel tálaljukl.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 8271
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 06.

Ajánló

Kis adagokban tapas-ként, nagyobb porciókban főételként adható. Friss baguettel, rusztikus cibattával és pár csepp citromlével tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Idén családommal Spanyolhonban jártunk. Egy malagai étteremben ettem ezt az andalúz specialitást. Imádom a csípős, tengeri herkentyűs ételeket. A tigrisgarnéla és a chili párosa bódító ízélményt nyújtott, melyet itthoni körülmények és alapanyagok segítségével megidéztem kis konyhámban. A piri-piri egy igen erős afrikai chilipaprika, melyet a portugál hajósok hoztak először Európa területére.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek