Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Indiai rákragu

Indiai rákragu
Indiai rákragu
11 perc / előkészület: 5 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már hónapok óta figyelt a polcomon egy üveg tamarind paszta, arra várva, hogy végre felhasználjam. Egyik este fáradtan hazaérve gondoltam egyet, és összedobtam vele ezt a gyors vacsorát. A tamarind nagyon jó ízt adott a rákocskáknak, lassan be kell szereznem a második üvegemmel, annyira bevált itthon :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyömbért meghámozzuk, és nagyon julienne-re vágjuk, a fokhagymát pedig vékony lapocskákra szeleteljük, majd megpirítjuk őket a kétféle olaj keverékében.
  2. A rákokat is pár perc alatt átpirítjuk a gyömbérrel és a fokhagymával, majd adjuk hozzá tamarind pasztát. Ezen a ponton adhatunk hozzá pár karika csilit is, de nem feltétlenül szükséges.
  3. Rizzsel tálaljuk, tényleg nagyon gyors és finom étel.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 225
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

A'la Bella

Mióta szakács: 2013.03.17.
75 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres garnéla

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

259
mogyoróolaj 1 ek
szezámolaj 1 ek
királyrák 30 dkg
gyömbér 2 cm
fokhagyma 2 gerezd
tamarind paszta 2 evőkanál
0 ízlés szerint