r
Nosalty Logó

Szarvashúsos-rókagombás ravioli, diós tokaji mártással

oviga2005
Szarvashúsos-rókagombás ravioli, diós tokaji mártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Diós tokaji mártás

1077
Kalória
57.6g
Fehérje
134.3g
Szénhidrát
27.9g
Zsír
311.4g
Víz
426.1g
Koleszterin
7.5g
Élelmi rost
7.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Töltelék

Diós tokaji mártás

Összesen 1077 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Töltelék

Diós tokaji mártás

Összesen 4306 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Töltelék

Diós tokaji mártás

Összesen 140 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1755.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    741 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    134.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    311.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1521 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 1077 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    230.4 g

Zsír

  • Összesen
    111.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1704 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7022.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    371 mg
  • Kálcium
    1238 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    2965 mg
  • Nátrium
    1964 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    537.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1245.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1443 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    715 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    1134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    833 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6085 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2035 micro
Összesen 4306 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat a liszttel csomómentesre gyúrjuk, felhasználásig fóliában pihentetjük, majd közvetlenül a felhasználás előtt vékonyan kinyújtjuk.
  2. A kinyújtott tészta egyik felére ½-1 teáskanálnyi halmokban elhelyezzük a tölteléket úgy, hogy legyen megfelelő hely a töltelék lezárására is (a tészta másik részét hagyjuk szabadon a lefedéshez). A töltelék halmokat vizes ujjal körbekenjük, ez segíti a tészták összeragasztását.
  3. A tészta szabadon hagyott részét hajtsuk a töltelékre és formázzuk úgy, hogy a tészta és töltelék közt ne legyen levegőréteg. Ha a tésztán nincs elég rész a hajtásra, úgy javasolt egy másik sor töltelék feltevése és új nyújtott tészta ráhelyezése – ilyekor is ügyelni kell arra, hogy a tészta és a hústöltelék közt ne legyen levegő.
  4. A tölteléket egy a tölteléknél 1 cm-rel nagyobb átmérőjű pogácsaszaggatóval körbevágjuk. Miután az összes tölteléket a tésztába töltöttük, a raviolikat 3-4 perc alatt forrásban lévő vízben megfőzzük. A leszűrt raviolit a tányérra helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal és a mártásokkal tálaljuk.

Töltelék

  1. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd amikor üvegese pirult, hozzáadjuk a darált húst. Amikor a hús már minden felületén átsült, hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, kakukkfüvet és öntsük hozzá az alaplevet, és – időnként kevergetve – 30 percig főzzük közepes lángon.
  2. Miután a hús összefőtt az alaplével, vegyük ki a kakukkfüvet és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk hűlni 10-15 percig. Miután kihűlt a töltelékünk, belekeverjük a szeletelt rókagombát, a tojást és a reszelt parmezánt.

Diós tokaji mártás

  1. Alapja a barnamártás, amit az alaprecept szerint megfőzünk. 4 decinyit kimerünk belőle, ez általában elég egy 4 fős fogáshoz. 1 deci tokaji muskotályos borral meg 2 dkg dióval 2-3 percig forraljuk, hogy kissé besűrűsödjön.
  2. A tűzről levéve 2 dl tejszínt rakunk bele, ez selymesebbé, bársonyosabbá teszi a mártást, majd lassú tűzön addig főzzük, hogy kellően újra sűrű legyen. Mehet bele pár szem szőlő kimagozva, majd leturmixoljuk és átszűrjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 70 p

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...