r
Nosalty Logó

Szarvashúsos-rókagombás ravioli, diós tokaji mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
oviga2005
Szarvashúsos-rókagombás ravioli, diós tokaji mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Töltelék

Diós tokaji mártás

Összesen 1077 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Töltelék

Diós tokaji mártás

Összesen 4306 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Töltelék

Diós tokaji mártás

Összesen 140 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1755.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    741 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1521 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 1077 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    230.4 g

Zsír

  • Összesen
    111.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1704 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7022.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    371 mg
  • Kálcium
    1238 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    2965 mg
  • Nátrium
    1964 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    537.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1245.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1443 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    715 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    1134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    833 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6085 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2035 micro
Összesen 4306 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Diós tokaji mártás

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat a liszttel csomómentesre gyúrjuk, felhasználásig fóliában pihentetjük, majd közvetlenül a felhasználás előtt vékonyan kinyújtjuk.
  2. A kinyújtott tészta egyik felére ½-1 teáskanálnyi halmokban elhelyezzük a tölteléket úgy, hogy legyen megfelelő hely a töltelék lezárására is (a tészta másik részét hagyjuk szabadon a lefedéshez). A töltelék halmokat vizes ujjal körbekenjük, ez segíti a tészták összeragasztását.
  3. A tészta szabadon hagyott részét hajtsuk a töltelékre és formázzuk úgy, hogy a tészta és töltelék közt ne legyen levegőréteg. Ha a tésztán nincs elég rész a hajtásra, úgy javasolt egy másik sor töltelék feltevése és új nyújtott tészta ráhelyezése – ilyekor is ügyelni kell arra, hogy a tészta és a hústöltelék közt ne legyen levegő.
  4. A tölteléket egy a tölteléknél 1 cm-rel nagyobb átmérőjű pogácsaszaggatóval körbevágjuk. Miután az összes tölteléket a tésztába töltöttük, a raviolikat 3-4 perc alatt forrásban lévő vízben megfőzzük. A leszűrt raviolit a tányérra helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal és a mártásokkal tálaljuk.

Töltelék

  1. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd amikor üvegese pirult, hozzáadjuk a darált húst. Amikor a hús már minden felületén átsült, hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, kakukkfüvet és öntsük hozzá az alaplevet, és – időnként kevergetve – 30 percig főzzük közepes lángon.
  2. Miután a hús összefőtt az alaplével, vegyük ki a kakukkfüvet és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk hűlni 10-15 percig. Miután kihűlt a töltelékünk, belekeverjük a szeletelt rókagombát, a tojást és a reszelt parmezánt.

Diós tokaji mártás

  1. Alapja a barnamártás, amit az alaprecept szerint megfőzünk. 4 decinyit kimerünk belőle, ez általában elég egy 4 fős fogáshoz. 1 deci tokaji muskotályos borral meg 2 dkg dióval 2-3 percig forraljuk, hogy kissé besűrűsödjön.
  2. A tűzről levéve 2 dl tejszínt rakunk bele, ez selymesebbé, bársonyosabbá teszi a mártást, majd lassú tűzön addig főzzük, hogy kellően újra sűrű legyen. Mehet bele pár szem szőlő kimagozva, majd leturmixoljuk és átszűrjük.
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 173
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szarvashúsos-rókagombás ravioli, diós tokaji mártással
oviga2005 9 recept

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Diós tokaji mártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek