r
Nosalty Logó

Kacsával töltött házi ravioli paprikakrémmel

Évi néni
Kacsával töltött házi ravioli paprikakrémmel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Raviolihoz:

Sült paprikakrémhez:

272
Kalória
17.4g
Fehérje
32.7g
Szénhidrát
7.6g
Zsír
111.9g
Víz
43.6g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
3.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Raviolihoz:

Sült paprikakrémhez:

Összesen 272 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Raviolihoz:

Sült paprikakrémhez:

Összesen 1086 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Raviolihoz:

Sült paprikakrémhez:

Összesen 148 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    959.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    111.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    873 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    686 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 272 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    69.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3837.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    967 mg
  • Nátrium
    2078 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    130.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    447.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    508 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    3491 micro
  • β-crypt
    964 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 1086 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    132 micro
  • Likopin
    374 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 148 kcal

Elkészítés

Raviolihoz:

  1. A kacsamellet a bőrével együtt ledaráljuk, vagy késes robotgépben összeaprítjuk.
  2. Egy tapadásmentes serpenyőbe tesszük erős lángon, sózzuk, borsozzuk, fakanállal szétnyomkodva csak addig sütjük, míg a színe megváltozik. Hagyjuk kihűlni. Hozzákeverünk 2-3 evőkanálnyi frissen reszelt parmezán sajtot.
  3. Közben a tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval köröket vágunk ki belőle, közepébe egy teáskanálnyi tölteléket teszünk, majd a tészta széleit, a formázóval / vagy kézzel összenyomkodjuk.
  4. Bő, lobogó, sós vízben két perc alatt megfőzzük.
  5. Egy kanál felforrósított olívaolajon átforgatjuk, hogy ne tapadjanak össze.

Sült paprikakrémhez:

  1. A kápia paprikákat sütőben, vagy a gázlángon megpörköljük. Lefedve hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a héját, és eltávolítjuk a magházat és a magokat.
  2. Késes robotgépbe tesszük a paprikahúst, paradicsomot, olajat, fűszereket és összeturmixoljuk.
  3. A paprikakrémre ültetjük a kifőtt raviolikat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 2 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20

Rám tört a tészta készítés. Mivel pillanatok alatt elkészíthető, mindenkit csak buzdítani tudok a készítésére. Annyira jó, ha mi készítjük el a tésztánkat. Nem vagyok ugyan mai csirke, de emlékszem, hogy anyám nem volt rest egy ebéd kedvéért akár naponta friss tésztát gyúrni (kézzel).

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...