r
Nosalty Logó

Kacsával töltött házi ravioli paprikakrémmel

Évi néni
Kacsával töltött házi ravioli paprikakrémmel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Raviolihoz:

Sült paprikakrémhez:

272
Kalória
17.4g
Fehérje
32.7g
Szénhidrát
7.6g
Zsír
111.9g
Víz
43.6g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
3.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Raviolihoz:

Sült paprikakrémhez:

Összesen 272 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Raviolihoz:

Sült paprikakrémhez:

Összesen 1086 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Raviolihoz:

Sült paprikakrémhez:

Összesen 148 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    959.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    111.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    873 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    686 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 272 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    69.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3837.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    967 mg
  • Nátrium
    2078 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    130.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    447.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    508 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    3491 micro
  • β-crypt
    964 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 1086 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    132 micro
  • Likopin
    374 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 148 kcal

Elkészítés

Raviolihoz:

  1. A kacsamellet a bőrével együtt ledaráljuk, vagy késes robotgépben összeaprítjuk.
  2. Egy tapadásmentes serpenyőbe tesszük erős lángon, sózzuk, borsozzuk, fakanállal szétnyomkodva csak addig sütjük, míg a színe megváltozik. Hagyjuk kihűlni. Hozzákeverünk 2-3 evőkanálnyi frissen reszelt parmezán sajtot.
  3. Közben a tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval köröket vágunk ki belőle, közepébe egy teáskanálnyi tölteléket teszünk, majd a tészta széleit, a formázóval / vagy kézzel összenyomkodjuk.
  4. Bő, lobogó, sós vízben két perc alatt megfőzzük.
  5. Egy kanál felforrósított olívaolajon átforgatjuk, hogy ne tapadjanak össze.

Sült paprikakrémhez:

  1. A kápia paprikákat sütőben, vagy a gázlángon megpörköljük. Lefedve hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a héját, és eltávolítjuk a magházat és a magokat.
  2. Késes robotgépbe tesszük a paprikahúst, paradicsomot, olajat, fűszereket és összeturmixoljuk.
  3. A paprikakrémre ültetjük a kifőtt raviolikat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 2 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20

Rám tört a tészta készítés. Mivel pillanatok alatt elkészíthető, mindenkit csak buzdítani tudok a készítésére. Annyira jó, ha mi készítjük el a tésztánkat. Nem vagyok ugyan mai csirke, de emlékszem, hogy anyám nem volt rest egy ebéd kedvéért akár naponta friss tésztát gyúrni (kézzel).

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek