r
Nosalty Logó

Szarvasgombás cukkinisaláta bundáskenyérrel

Mártika és Feri
Szarvasgombás cukkinisaláta bundáskenyérrel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A salátához

  • 1 közepes db zeller (Apium graveolens, népies neve celler)
  • 1 közepes db cukkini (Cucurbita pepo convar "cocozella")
  • ízlés szerint

A szarvasgombás majonézhez

A bundáskenyérhez

986
Kalória
11.6g
Fehérje
31.7g
Szénhidrát
91.7g
Zsír
132.9g
Víz
144.3g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
6.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A salátához

A szarvasgombás majonézhez

A bundáskenyérhez

Összesen 986 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A salátához

A szarvasgombás majonézhez

A bundáskenyérhez

Összesen 3942 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A salátához

A szarvasgombás majonézhez

A bundáskenyérhez

Összesen 316 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    91.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    775.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    132.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1208 micro
Összesen 986 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    366.9 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    130 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3103.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    571 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    857 mg
  • Nátrium
    1382 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    127 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    531.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    143 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4833 micro
Összesen 3942 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 316 kcal

Elkészítés

A salátához

  1. Elkészítjük a szarvasgombás majonézt:
  2. A házi tyúktojást és a napraforgó olajat is szobahőmérsékletűre hozzuk, majd a tojást folyamatosan keverve kis sugárban csurgatva hozzáadjuk az étolajat, enyhén sózzuk.
  3. Végül belereszeljük a dió nagyságú fehér nyári szarvasgomba felét. Félretesszük.
  4. A saláta elkészítése:
  5. A meghámozott zellert karikára vágjuk. Sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük. Vékony csíkokra vágjuk.
  6. A meghámozott, kimagvalt cukinit négybe vágjuk, és sós vízben majdnem puhára (kb.5 percig) főzzük. Hideg vízzel leöblítjük. Kicsit kinyomjuk belőlük a vizet, papírszalvétán szárítjuk, majd a lereszeljük nagylyukú reszelőn. 5 percre félretesszük.
  7. Majd a zeller-, és cukkinicsíkokat egy porcelánedénybe tesszük. Lágyan összekeverjük a szarvasgombás majonézzel.
  8. Felhasználás előtt addig pihentetjük, amíg megsütjük a bundáskenyereket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p

 A 2009 évi Hőgyész-i Szarvasgombás receptversenyre beküldött előétel receptünk.  

További receptek

Nyári poke bowl

A poke bowl azért jó választás mindig, mert nem kötöttek az alapanyagok és ízlés szerint bármiből el tudjuk készíteni ezt az ételt. Lehet az alap akár bulgur vagy quinoa is, csirkét ...

Nosalty

Tavaszi quinoasaláta

Egy izgalmas saláta mindig egy jó döntés. A mostani tavasz kezdetével pedig kipróbáltam ezt a tartalmas, színes, isteni salátát. Könnyen elkészül, tárolható több napig a hűtőben.

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek