r
Nosalty Logó

Szardínia avokádóval

Krisztike
Szardínia avokádóval
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

327
Kalória
17.4g
Fehérje
9.2g
Szénhidrát
25.6g
Zsír
124.1g
Víz
88.8g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
1.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 327 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1311 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    921.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    124.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    613 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    818 micro
Összesen 327 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    69.6 g

Zsír

  • Összesen
    102.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3687.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1080 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1424 mg
  • Nátrium
    818 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    496.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    483 micro
  • K vitamin:
    823 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    2452 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3270 micro
Összesen 1311 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 157 kcal

Elkészítés

  1. A szardíniakonzerveket lecsöpögtetjük, eltávolítjuk a hal gerincét, és apróra törjük a halhúst villával. Hozzáadjuk az olívaolajat, ecetet, citromlevet és citromhéjat, sót, borsot, cayenne borsot és a petrezselymet. Összekeverjük, és néhány órára félretesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  2. Közvetlenül a tálalás előtt az avokádókat (jó érettet használjunk) félbevágjuk, és kikaparjuk a húsát, amit limelével, sóval és borssal ízesítünk, és villával pépesre dolgozunk.
  3. Tálaláskor én desszertgyűrűt használtam, amelyet a tányér közepére helyeztem, és a négyfelé osztott avokádókrémet egyengettem az aljára, majd ráhelyeztem a szardíniát, és végül megszórtam a finomra aprított lilahagymával. Pirítóssal kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p

Valami könnyű, de tartalmas vacsorát szerettem volna. Keresgéltem a szakácskönyveimben, és ekkor akadtam rá Mautner Zsófia receptjére. Nekünk nagyon bevált, ajánlom mindenkinek!

További receptek

Sonkakrém

Villámgyorsan elkészíthető sonkakrémet hoztunk nektek, ami remek módja a maradék felhasználásának, ha már sonkakómátok van. Ugyanakkor nem csak húsvétkor érdemes elkészíteni, hiszen ...

Rosanics Petra

Avokádókrém

Imádjuk a villámgyors, egészséges mártogatósokat, ez a fantasztikus, ízekben tobzódó avokádókrém pedig a legnagyobb libling, bármelyik nap tudnánk enni! Tunkolhatjátok tortillával ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...