r
Nosalty Logó

Szamos trüffel torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Szamos trüffel torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótaalaphoz

A csokikrémhez

A díszítéshez

Összesen 723 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótaalaphoz

A csokikrémhez

A díszítéshez

Összesen 8665 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótaalaphoz

A csokikrémhez

A díszítéshez

Összesen 337 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 723 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.4 g

Zsír

  • Összesen
    558.3 g
  • Telített zsírsav
    269 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    3996 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7737.9 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    1374 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    1235 mg
  • Foszfor
    3473 mg
  • Nátrium
    1232 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    714.8 g
  • Cukor
    533 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    1058.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2905 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    798 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    666 micro
  • Kolin:
    2643 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2826 micro
  • α-karotin
    161 micro
  • β-karotin
    845 micro
  • β-crypt
    160 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3559 micro
Összesen 8665 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 337 Kcal

Hozzávalók

A piskótaalaphoz

A csokikrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótaalaphoz

  1. Piskótaalap készítése:
  2. A tojásfehérjéket és a cukrot mixerbe tesszük, és kemény habbá verjük.
  3. Az olvasztott csokoládét -épphogy langyosan- a sárgákhoz keverjük, habosítjuk.
  4. A fehérjehabot részletenként adjuk a csokis masszához, és óvatosan beledolgozzuk.
  5. Végül a liszt és darált dió mixet adagoljuk a keverékhez.
  6. A masszát kivajazott tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 170 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.
  7. Csokikrém készítése:
  8. A tejszínt gyöngyözésig hevítjük, majd a csokipasztillákra öntve addig keverjük, míg egyenletes, fényes massza nem lesz belőle.
  9. Kissé lehűtjük, hozzáadjuk a Triple Sec-et és a cukorszirupot, majd gépi habverővel összedolgozzuk, míg könnyű, levegős, habos krémmé nem változik. A következő teendők elvégzésének idejére hűtőbe tesszük pihenni.
  10. Összeállítás:
  11. A kihűlt tortaalapot négy szeletbe vágjuk, először érdemes bejelölni a szinteket. Az egymás után következő lapokat egy megfordított, és papírral letakart tálcára helyezzük, innen könnyebb lesz felemelni őket.
  12. A hűtött krémet 3 kisebb, és 1 nagyobb adagra bontjuk képzeletben, a kisebbekkel az egyes belső szinteket megkenjük, a nagyobb adaggal a torta tetejét és szélét húzzuk be, és egy picit félre is teszünk belőle.
  13. 10 perc hűtés után 70%-os csokireszelékkel szórjuk be kívülről a tortát.
  14. A félretett csokikrémet habzsákba tesszük és 16 kis, habcsókszerű nyomással körbedíszítjük a torta tetejét. Ezekbe a fészkekbe helyezhetünk csokigolyókat, melyek 1 rész csoki, 1/4 rész tejszín keverékéből készülnek, kihűtve, formázva és csokidarába forgatva.
  15. A torta tetejére további díszítésként, ugyancsak ebből a csokikeverékből készíthetünk csokirózsákat: 1 rész csokoládé, és 1/4 rész tejszín felforralt, és kihűtött keverékét még folyékony állapotban vékony falú műanyagedénybe öntjük, jól lehűtjük. A tömbbé dermedt, kiborított csoki tetejéről egyenként, magunk felé húzva egy meghajlított késsel rózsákat „kanyarítunk“.
  16. Félig olvasztott csokiba mártott narancsszeletekkel tökélyre vihetjük a dekorációt!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 322
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 42912
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 30.

Ajánló

Akár most húsvétra, de szülinapokra, ajándékba, meglepetésnek biztosan beválik. Tejszínhabbal, erdei gyümölcs szósszal, vagy csak magában, az már szinte mindegy, elfogy így is, úgy is!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kelényi Szamos Gabriellával készítettem interjút nemrégiben és megkértem, hogy a Nosalty olvasóinak áruljanak el egy valódi Szamos receptet. Ő rögtön válaszolt: „Nálunk nincs semmi titok, nagyon szívesen elmondunk mindent“. Így történt, hogy Pap Zoltán, a Szamos Royal nagyon kedves cukrásza megmutatta nekem egyik legfinomabb süteményük, a Trüffel torta elkészítését. Ezt a receptet Gabriella édesapja, az alapító, Szamos Mátyás kísérletezte ki, és fejlesztette tökéletesre.

Hozzávalók

A piskótaalaphoz

A csokikrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek