r
Nosalty Logó

Szaloncukor leveles tésztából mákos és diós töltelékkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tóth Bernadett
Szaloncukor leveles tésztából mákos és diós töltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Mákos töltelék

Diós töltelék

Összesen 424 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Mákos töltelék

Diós töltelék

Összesen 3405 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Mákos töltelék

Diós töltelék

Összesen 334 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 424 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70 g

Zsír

  • Összesen
    199 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4329.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    1347 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    1062 mg
  • Nátrium
    1454 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346.4 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 3405 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 334 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Mákos töltelék

Diós töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A leveles tésztát két 50x25 cm-es darabra nyújtjuk ki, és felvágjuk 7x12 cm-es darabokra.
  2. Rátesszük a tölteléket, fehérjével megkenjük a kis téglalapok széleit. Feltekerjük, és a két végét jól összenyomjuk, majd a végeket bevágjuk (hogy úgy nézzen ki, mint a szaloncukor két vége). A tetejét (csak ahol a töltelék van) lekenjük sárgájával.
  3. Előmelegített sütőben készre sütjük.

Mákos töltelék

  1. Felforrósítjuk a tejet, és beletesszük a xilitet és a vaníliás cukrot, ha felolvadtak, akkor beletesszük a darált mákot, a mazsolát, a zsemlemorzsát és a citrom héját. Félretesszük hűlni.

Diós töltelék

  1. Felforrósítjuk a tejet és beletesszük a xilitet és a vaníliás cukrot, ha felolvadtak, akkor beletesszük a darált diót, a mazsolát, a zsemlemorzsát. Félretesszük hűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 669
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szaloncukor leveles tésztából mákos és diós töltelékkel
Tóth Bernadett 48 recept

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető süteményt kerestem karácsonyra, akkor találtam ezt a receptet. Amilyen egyszerű, olyan finom :)

Hozzávalók

Tészta

Mákos töltelék

Diós töltelék

Címlapról ajánljuk

Süss, főzz és nyerj a Rögös túróval!

A magyar gasztronómiát több olyan alapanyag is különlegessé teszi, amit a világ más pontjain egyáltalán nem vagy teljesen más módon használnak. Ilyen például a Rögös túró. Páratlan tejtermékünket csak a Kárpát-medencében állítják elő, éppen ezért a belőle készített ételek is egyedülállóak. Itt a lehetőség, hogy ezekkel az izgalmas fogásokkal nyerj! (x)

Hirdetés

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.