Nosalty Logó

Diós párnácska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós párnácska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

Összesen 1286 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

Összesen 7718 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

Összesen 390 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    77.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 1286 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.6 g

Zsír

  • Összesen
    464.9 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    128 g
  • Koleszterin
    1343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4215.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    866 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    516 mg
  • Foszfor
    2019 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    771.1 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    595.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    865 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    399 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    503 micro
  • Kolin:
    995 mg
  • Retinol - A vitamin:
    841 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1020 micro
Összesen 7718 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 390 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk 20 dkgzsírral.
  2. Beletesszük a tojássárgákat, a sót és annyi tejfölt, hogy összeálljon.
  3. Vékonyra nyújtjuk, és megkenjük a 2 dkg olvasztott zsírral.
  4. 8 téglalapra vágjuk a téglalapokat, egyenként 3-ba hajtjuk.
  5. Kb. 1/2 órát pihentetjük.
  6. A tojásfehérjéket habbá verjük a porcukorral, beletesszük a diót és citromhéjat.
  7. A nyolcadokat egyenként kinyújtjuk jó vékonyra, és 8 négyszögre vágjuk.
  8. A négyszögeket megtöltjük a dióval, fazonra hajtjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
  9. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
  10. Még melegen vanilin cukorral elkevert porcukorba forgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6390
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Könnyű, kiadós és nem utolsó sorban nagyon finom aprósütemény. Sokáig eláll, puha marad, igaz nálunk 2 nap volt a csúcsidő. Most szilveszterre dupla adagot csinálok, hátha kitart az új évig...

Hozzászólások

nika26

Nagyon gusztusos, és imádom a diósat, de kérhetném a hajtogatást értelmezni? Elég gyakorlott szakács vagyok, de valahogy ez nem világos. Lehet, hogy csak már belefáradtam a sok sütés-f?zésbe...köszönöm

Törölt felhasználó

Kedves Nika! Amikor nyolcba vágom a kinyújtott tésztát, megközelít?leg egyforma téglalapokat kapok. A téglalapot hajtom háromba úgy, hogy egyik oldalról 2/3-ig behajtom és a másik oldalról rá a maradék 1/3-ot. Így egy 3 réteg? tésztát kapok, ami az ismételt kinyújtás után leveles jelleget ad a sütinek.

ficzere miklós

agoly Megsütöttem nagyon finom és kiadós süti. Köszönöm a receptet. 2015 0120

Jolán

Nagyon finom....és rendkívül egyszer?!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek