r
Nosalty Logó

Diós kalapocskák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Diós kalapocskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 439 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 3521 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 400 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 439 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66.7 g

Zsír

  • Összesen
    205.8 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    974 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1944 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    947 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    368 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1258 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    592 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    729 micro
Összesen 3521 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 400 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet összevegyítjük a sütőporral, és egy nagyobb edénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és sima tésztává gyúrjuk.
  2. A töltelékhez a diót a cukorral, aromával, narancshéjjal és a narancslével összekeverjük. A végén hozzákeverjük a mazsolát.
  3. A tésztát lisztezett munkalapon, ½ cm vastagságúra nyújtjuk, és egy kerek formával (5 cm átmérő) köröket szúrunk ki.
  4. A köröket bekenjük tojásfehérjével. Minden kör közepébe teszünk egy mogyorónyit a töltelékből. A tésztát három oldalról a közepéhez összenyomjuk.
  5. A tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tojássárgáját elkeverjük a tejjel, és ezzel a tésztákat megkenjük.
  6. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 18052
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Jól záródó dobozban (nem túl melegen helyen) a sütemény 4 hétig is eláll. Ebből az adagból kb. 45 darab sütemény lesz.

Hozzászólások (6)

zsókuci

Most készítem a tésztát, és kérdésem volna, a töltelékbe a tojásfehérjét felverve tesszük bele ? Én most már úgy teszem, csak tisztázni szeretném a következ?kben. Ha elkészül, véleményt mondok ! Üdv !

Glaser

A töltelekhez nem kell felverni a tojasfeherjet. Üdv. Glaser

zsókuci

Köszi. Felvertem, így is jó. Most fejeztem be dupla adagot, mondhatom nagyon finom ! A formája nincs ilyen pofás ,de az íze , szuper.... Köszi !

Törölt felhasználó

Tegnap elkészítettem és isteni finom lett!!!!!!Mondjuk nem tettem bele mazsit mert nem szeretem és nem volt itthon narancsom sem de így is hibátlan lett!!!!!!!!!!!!!!!Köszi a receptet!!!!!!üdv:imitimi

Törölt felhasználó

Én is megcsináltam a sötit,csak sajnos szétnyilltak,kerek lett mire megsült,nem maradt kalapnak,vajon mi lehet az oka? Az ize az nagyon finom.

Yakuza

Szia :-) Bocsi! épp most készítem! A töltelékhez hozzá kell keverni a 2 tojás fehérjét? Mert a 2. pontnál, nem írtad bele, hogy azt is belekeverjük. Köszönöm

Glaser

Szia. Lemaradt, de kell hozzáa a tojásfehérje is.

Yakuza

:-) szia glaser, köszönöm válaszod, mi megcsináltuk tojásfehérje nélkül és sikerült :-) nagyon finom lett! Boldog-Békés Karácsonyt :-)

verjudit

Rajongok mindenért, ami dió és narancs,,,,de ez mindent felülmúlt! Sajnos a fehérjét én sem tettem bele, csak kenegettem vele a lapocskákat, így is csoda fini! Legközelebb (hamarosan) már fogom tudni!--Milyen jók is a bejegyzések........ugye??? Köszönöm a receptet! Üdv. Judit

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek