Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szaftos gombás csirkemell

Szaftos gombás csirkemell
Szaftos gombás csirkemell
90 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretek új dolgokat kitalálni. Főként azért, mert imádom begyűjteni az elismerő "hümmögéseket", mikor megkóstolásra kerül az étel.:) Ezért érdemes mindenfélét kipróbálni, kísérletezgetni.

hozzávalók / 3 adag

A csirkemellhez

A körethez

ajánlat

Maradék csirkehúsból is elkészíthető! Ebben az esetben nem kell vesződni a hús lepirításával, hiszen már főtt/sült húst használunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet csíkokra felvágjuk, és egy evőkanál olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk.
  2. A gombát megtisztítjuk, negyedekre vágjuk. A hagymát kockára aprítjuk, megpucoljuk a fokhagymát. A paradicsomot felkarikázzuk.
  3. A margarint egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát, és megpirítjuk kissé. Ráöntjük a gombát, hagyjuk, míg levet ereszt, ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és rányomjuk a fokhagymákat. Kb. 10 perc főzés után hozzáadjuk a tejfölt, és összerotyogtatjuk 3-4 percig.
  4. Egy mélyebb tepsi alját beterítjük a csirkemell csíkokkal, eloszlatjuk rajta a gombás keveréket és a felkarikázott paradicsommal fedjük. A tetejére szórunk egy kis oregánót. A tepsit alufóliával betakarjuk.
  5. Kb. 180-200 fokon 40 percig sütjük (de legalább addig, hogy a csirkemell megpuhuljon), majd kivesszük, reszelünk rá sajtot, és visszatesszük még kb. negyed órára.
  6. A sütés közben a rizst kifőzzük. (1 bögre rizst némi olajon megfuttatunk, ráöntünk 2 bögre vizet, mikor felforrt, beletesszük az ételízesítőt. Amikor már-már az összes vizet felszívta, fedőt teszünk rá, és a gázt kikapcsoljuk. 15 percig fedő alatt hagyjuk.)


 

  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 346
elküldve: 5
receptkönyvben: 118
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

hami

Mióta szakács: 2012.08.26.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból, maradék tejtermékből
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Szaftos-gombás csirkemell paradicsomkarikákkal, tejfölös gombás csirke, paradicsomos rakott csirkemell

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

721
csirkemell filé 30 dkg
csiperkegomba 25 dkg
paradicsom 2 közepes db
margarin 5 dkg
tejföl 3 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
1 tk
bors 3 csipet
oregánó 3 csipet
sajt 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek
rizs 1 bögre
ételízesítő 1.5 teáskanál
víz 5 dl
napraforgó olaj 1 ek