r
Nosalty Logó

Csirkeszárny ropogós bundában

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Buktakukta
Csirkeszárny ropogós bundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Pácolás

Panírozás

Sütés

Összesen 1009 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Pácolás

Panírozás

Sütés

Összesen 2015 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Pácolás

Panírozás

Sütés

Összesen 76 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20532.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    19806 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.9 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1023.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    616 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    149 micro
  • β-karotin
    6541 micro
  • β-crypt
    1547 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4763 micro
Összesen 1009 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    41064.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    39611 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.9 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    2046.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    298 micro
  • β-karotin
    13081 micro
  • β-crypt
    3093 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9526 micro
Összesen 2015 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1549.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    1495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    494 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Pácolás

Panírozás

Sütés

Elkészítés

Pácolás

  1. A csirkeszárnyakat előkészítjük, megtisztítjuk.
  2. A fűszereket összekeverjük egy tálban.
  3. A csirkeszárnyakat jól bedörzsöljük a fűszerrel.
  4. A szárnyakat beletesszük egy nagyobb, lefedhető tálba (én egy nagyobb ételhordót használtam).
  5. A cukrot és a sót feloldjuk kb. 2 liter vízben, a szárnyakra öntjük úgy, hogy ellepje őket, és lefedjük.
  6. 24 órára a hűtőbe tesszük.

Panírozás

  1. Miután a szárnyak kellő időt töltöttek a páclében, egy sütőzacskóba beleteszünk kb. 20-30 dkg lisztet, és kb. 5-10 dkg zsemlemorzsát összekeverve.
  2. A szárnyakat kettesével beledobáljuk, majd felfújjuk a zacskót, összefogjuk, hogy bent maradjon a levegő, majd jól összerázzuk a szárnyakkal.

Sütés

  1. 180-190 fokra hevített fritőzben, kettesével vagy hármasával kisütjük őket.
  2. Rácsra rakjuk lecsepegni, ugyanis papírtörlőre rakva, hajlamos lepuhulni a panír, így viszont sokáig ropogós marad.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3018
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkeszárny ropogós bundában
Buktakukta 8 recept

Isteni, finom, ropogós csirkeszárnyak. Az alapötletet egy amerikai tévéműsorban láttam. Nagyon finom, megéri kipróbálni, a csirke bőre istenien átveszi a pác édes-sós zamatát.

Hozzávalók

Pácolás

Panírozás

Sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...