r
Nosalty Logó

Choux alapanyaga - málnahabbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Choux alapanyaga - málnahabbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A málnás habhoz

A málnás zselatinhoz

Összesen 290 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A málnás habhoz

A málnás zselatinhoz

Összesen 3483 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A málnás habhoz

A málnás zselatinhoz

Összesen 186 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 290 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.3 g

Zsír

  • Összesen
    136.3 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    792 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2427.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    744 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    475.3 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    951.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1308 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    557 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1258 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    519 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1567 micro
Összesen 3483 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A málnás habhoz

A málnás zselatinhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet felfőzzük kis edényben a margarinnal, levesszük a tűzről.
  2. Külön edénybe kimérjük a lisztet, és lassanként hozzáadagoljuk a felfőtt folyadékot.
  3. Visszatesszük a platnira, és addig hagyjuk, kavargatjuk, míg elválik az edény szélétől. 2-3-szor megismételjük, majd levesszük ismét a platniról, és hűlni hagyjuk.
  4. Amikor teljesen hideg, lassanként hozzákavarjuk a felvert tojást (3-4 adagolásban).
  5. Muffinformákat jól kivajazunk vagy -olajozunk, ha lehet felső szélréteget is, mert nem fog könnyedén kiválni másként –, meghintjük bőven liszttel, és megtöltjük a kis formákat. Aranybarnára sütjük.
  6. Belseje üressé válik, míg sűl, így sokkal törékenyebb lévén, óvatosan vesszük ki formájából,még melegen.
  7. Hidegen töltjük bármivel, díszítjük ízlésünk szerint, habos-krémesek esetén 1-2 órát a hűtőbe állni hagyjuk (choux puhulásáért).
  8. Málnahab:
  9. A gyümölcsöt megmossuk, és konyhakendőn felitatjuk a rajta maradt vizet.
  10. Félbevágjuk őket, és megszórjuk bőven kristálycukorral + 1 cs vaníliás cukorral (elhagyható), pár órát állni hagyjuk (néha megkavargatjuk).
  11. A tojásfehérjétKEMÉNY habbá mixereljük a kristálycukorral.
  12. Kiszedegetjük a gyümölcsöket saját szirupjukból, és a habhoz adjuk, amittovább mixerelünk, míg újra habossá válik. (a szirupot is elhasználjuk - sütikre, esetleg rögtön hűsítőként)
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: muffin forma
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5359
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 24.

Ajánló

Sütés közben ha nagyon muszáj, és nyitnunk kell a ler ajtaját, ne íjjedjünk meg, hogy összeesik, de gyorsan mozogjunk, és amennyiben tőlünk telik - várjuk be idejét - a siker fontosságáért is (üreges belsejűre sülhessen). A tányérkába a choux köré tejszínhabbal díszíthetjük, friss málnával, krémmel, habbal stb. ... ízléstől függ. SŐT, még sós töltelékkel is, bármilyen krémmel tölthető, sima tejszinhabbal, túrós, esetleg előételként akár sajtos gomba, halkrémeknek is. Megjegyzés:  A receptben málnás zselatinnal van feltüntetve. Sosem próbáltam ezzel, tehát nincs még vélemény.       Pár napig is tárolható, hűtőben - töltetlenül!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régen Olivia magazinokból vagdostam ki a számomra érdekesnek tűnő recepteket, amikből még mindig vár rám kipróbálásra való. Férjem konyít francia nyelvből, de lila gőze se volt, mit jelent, (choux - ejtsd: 'SÚ), mikor a google-ban neve után jártam, jót kacagtam: káposzta. Talán formájáról kaphatta nevét, nem is fontos, lényeg, hogy nagyon sikeres volt már első alkalommal, és praktikusnak találtam sokféleségét, amit kihozhatok belőle. Nem díszitettem tovább körbe tejszínhabbal, hogy láthassátok eredeti formáját.

Hozzávalók

A tésztához

A málnás habhoz

A málnás zselatinhoz

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...