r
Nosalty Logó

Epres tejszínkrémszelet bodzazselével

SweetSzenilla
Epres tejszínkrémszelet bodzazselével
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tejszínkrémhez

A piskótához

A tetejére

Összeállítás

353
Kalória
10.5g
Fehérje
42.2g
Szénhidrát
15.6g
Zsír
132g
Víz
187g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
24.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tejszínkrémhez

A piskótához

A tetejére

Összeállítás

Összesen 353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tejszínkrémhez

A piskótához

A tetejére

Összeállítás

Összesen 4236 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tejszínkrémhez

A piskótához

A tetejére

Összeállítás

Összesen 131 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    132 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126 g

Zsír

  • Összesen
    187.1 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7689.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    2378 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    2714 mg
  • Nátrium
    2150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    505.9 g
  • Cukor
    298 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1584.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1898 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    445 mg
  • D vitamin:
    489 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    1545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1870 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2652 micro
Összesen 4236 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

A tejszínkrémhez

  1. Először a pudingport megfőzzük, ízesítjük a cukorral, majd kihűtjük. Robotgéppel fellazítjuk, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a zselatin expresszt.
  2. A habtejszínből habot verünk, majd a kihűlt, de még nem megdermedt krémhez adjuk óvatosan beleforgatva.

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet, és simára keverjük.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral. Hozzáadjuk folyamatos keverés közben a tojásos masszához. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét.
  3. Sütőpapíros tepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük.

A tetejére

  1. Az epreket alaposan megmossuk, és hosszában felezzük.
  2. 1 dl bodzaszörpöt (én házit használtam) felöntünk 2 dl vízzel. Meglangyosítjuk, majd hozzáadagolunk 7 tk étkezési zselatint. Folyamatos keverés közben forrásig melegítjük. Nem kell főzni.

Összeállítás

  1. A kihűlt piskótát tortakeretbe tesszük (Nem muszáj). Egyenletesen rásimítjuk a tejszínkrémet, majd a felezett eprekkel szorosan kirakjuk.
  2. A már éppen, hogy nem folyós bodzazselével szép egyenletesen leöntjük. Hűtőben 2-3 órát hagyjuk még dermedni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x26x6

Minden tavasszal, ahogy megjelenik a piacon az igazi magyar földieper, szinte kötelezően készítem el többször is a lányom nagy örömére, hiszen ő álmodta meg ezt az igazán tavaszi sütit.

Nosalty stories

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek