Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres tejszínkrémszelet bodzazselével

Epres tejszínkrémszelet bodzazselével
Epres tejszínkrémszelet bodzazselével
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden tavasszal, ahogy megjelenik a piacon az igazi magyar földieper, szinte kötelezően készítem el többször is a lányom nagy örömére, hiszen ő álmodta meg ezt az igazán tavaszi sütit.

hozzávalók / 12 adag

A tejszínkrémhez

A piskótához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

A tejszínkrémhez

  1. Először a pudingport megfőzzük, ízesítjük a cukorral, majd kihűtjük. Robotgéppel fellazítjuk, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a zselatin expresszt.
  2. A habtejszínből habot verünk, majd a kihűlt, de még nem megdermedt krémhez adjuk óvatosan beleforgatva.

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet, és simára keverjük.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral. Hozzáadjuk folyamatos keverés közben a tojásos masszához. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét.
  3. Sütőpapíros tepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük.

A tetejére

  1. Az epreket alaposan megmossuk, és hosszában felezzük.
  2. 1 dl bodzaszörpöt (én házit használtam) felöntünk 2 dl vízzel. Meglangyosítjuk, majd hozzáadagolunk 7 tk étkezési zselatint. Folyamatos keverés közben forrásig melegítjük. Nem kell főzni.

Összeállítás

  1. A kihűlt piskótát tortakeretbe tesszük (Nem muszáj). Egyenletesen rásimítjuk a tejszínkrémet, majd a felezett eprekkel szorosan kirakjuk.
  2. A már éppen, hogy nem folyós bodzazselével szép egyenletesen leöntjük. Hűtőben 2-3 órát hagyjuk még dermedni.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x26x6 cm
  • elkészítettem: 17 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 964
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SweetSzenilla

Mióta szakács: 2013.09.13.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: tavasz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

epres szelet, tejszínkrémes, bodzás, piskóta, szamócás sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

353
tej 7 dl
tejszínízű pudingpor 2 tasak
cukor 5 ek
habtejszín 400 ml
zselatinfix 1 csomag
tojás 10 db
cukor 10 csapott ek
finomliszt 8 evőkanál
víz 7 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 púpozott ek
sütőpor 1 csomag
eper 80 dkg
víz 2 dl
zselatin 7 teáskanál
szörp 1 dl