Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burokban sült aszalt gyümölcsök szilveszterre

Burokban sült aszalt gyümölcsök szilveszterre
Burokban sült aszalt gyümölcsök szilveszterre
60 perc / előkészület: 45 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradt ki karácsonyi sütésből - főzésből aszalt gyümölcs, meg amúgy is szokott ilyenkor otthon lenni, rágcsálni.
Rávettek, hogy készítsünk még édes apró sütit szilveszterre, és ezt a receptet találtuk a lánnyal. Gyorsan megvan, és finom.
Ennyi a történet.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

A recept nem írja, de feltétlenül jó ötlet az, hogy az aszalt gyümölcsöket áztassuk be, én hirtelen, rumaromás tejbe gondolkoztam, a gyerekek miatt nem lehetett erősebb, én miattam se, rendes rum, vagy más. Mindenki abban áztassa, amit finomnak, jónak talál. De jobb, mert a gyümölcsök fincsik, de a sütiben, úgy éreztem, hogy jobban járok, ha beáztatom. Puhult..Bevált!
A tésztát három adagban készítettem el, eredetiben csak datolyát ír tölteléknek, ezért van a tészta hozzávalóinál a 3 x ....jelzés.

 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Gyúródeszkára szitáljuk a lisztet, beletesszük a szobameleg vajat, hat tojássárgáját, porcukorot, sütőport és sót.
  2. Mindebből tésztát gyúrunk, amit egy órán át lefedve pihentetünk.
  3. Rumaromás tejben áztatjuk külön tálakban a gyümölcsöket, majd lecsepegtetjük.
  4. A tésztát a deszkán kinyújtjuk, de előtte vegyük két cipóba, és aztán nyújtsuk ki, fél cm vastagra, kockákra vágjuk, és mindegyik közepébe teszünk egy-egy aszalt gyümölcsöt.
  5. Majd összenyomkodjuk, gombócokká formázzuk, és a vékonyan kikent  tepsibe tesszük. A felvert tojással lekenjük, előmelegített sütőben, 15-20 percig sütjük.
  6. Hagyjuk hűlni a tepsiben, és aztán szedjük ki, ha már langyos.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 881
elküldve: 1
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

datolya burokban, aszalt gyümölcsök burokban,vajas tésztában sült aszalt gyümölcs,

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-01-09 14:44

Köszi Bogi! Nagyon aranyos vagy.Remélem, hogy ha elkészíted, ízleni fog.:-))) Szép napot! :-))) Éva-Anyóca

Bia
Bogi :o) / Bia Sun, 2011-01-09 14:39

Hűha!Ez nagyon jól néz ki!Szeretem az aszalt gyümölcsöket....érzem az illatát!Puszi.Bogi

nyamóka
nyamóka / nyamóka Sat, 2011-01-08 10:22

Kedves Éva-Anyóca! Nagyon ennivaló a sütikéd, igazi téli finomság! Én is elmentem magamnak! :-)
Szép napot neked: Éva-Nyamóka

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-01-08 10:15

Kedves Mrs. Smith! Köszi szépen, hogy tetszik és elmentetted.Most még teljesen, a recept eredetijét használtam.Elsőnek, mindig, mert félek, nehogy valamit elrontsak. ( persze kivétel, hogy én aszalt barackot és aszalt szilvát is használtam, ezért készült három adagban,ja: és ,hogy a gyümölcsöket beáztattam,mert magukban isteniek, de a sütibe áztatni kell, hogy puhább legyen, mert ugye, nem kelt, nem sül annyi ideig benne, hogy puhuljon. :-)))-de bejött.) Köszi szépen, legközelebbi alkalommal már merek variálni, most nagyon a gyümik íze jött ki, de legközelebb jön a karácsonyi ízvilág, a mézeskalács fűszerkeverék.Szép Napot kívánok! Éva-Anyóca

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Fri, 2011-01-07 23:08

Ez nagyon kis kellemes desszert Éva-Anyóca! Elmentettem! Javaslok a tésztába egy kis mézeskalács fűszerkeveréket, vagy valamilyen illatos fűszert, ha már úgy is karácsonyi hangulatot idéz! Szeretettel: Mrs Smith

1731
finomliszt 99 dkg
vaj 45 dkg
porcukor 33 dkg
3 csipet
tojássárgája 6 db
sütőpor 1.5 csomag
tojás 2 db
vaj 1 ek
datolya 200 g
aszalt sárgabarack 200 g
aszalt szilva 200 g
tej 3 dl
rumaroma 38 ml