r
Nosalty Logó

Burokban sült aszalt gyümölcsök szilveszterre

Éva-Anyóca
Burokban sült aszalt gyümölcsök szilveszterre
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1731
Kalória
27g
Fehérje
249.2g
Szénhidrát
72.6g
Zsír
81.8g
Víz
443.3g
Koleszterin
11.7g
Élelmi rost
107.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1731 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 10379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 349 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    443 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1544.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    670 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    249.2 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    704 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    619 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    994 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 1731 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    162 g

Zsír

  • Összesen
    435.6 g
  • Telített zsírsav
    254 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    2660 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9268.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    450 mg
  • Kálcium
    2406 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    475 mg
  • Foszfor
    4017 mg
  • Nátrium
    1868 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1495.1 g
  • Cukor
    642 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

Víz

  • Összesen
    490.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4224 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    341 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    554 micro
  • Kolin:
    1518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3714 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    5964 micro
  • β-crypt
    234 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2409 micro
Összesen 10379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 349 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Gyúródeszkára szitáljuk a lisztet, beletesszük a szobameleg vajat, hat tojássárgáját, porcukorot, sütőport és sót.
  2. Mindebből tésztát gyúrunk, amit egy órán át lefedve pihentetünk.
  3. Rumaromás tejben áztatjuk külön tálakban a gyümölcsöket, majd lecsepegtetjük.
  4. A tésztát a deszkán kinyújtjuk, de előtte vegyük két cipóba, és aztán nyújtsuk ki, fél cm vastagra, kockákra vágjuk, és mindegyik közepébe teszünk egy-egy aszalt gyümölcsöt.
  5. Majd összenyomkodjuk, gombócokká formázzuk, és a vékonyan kikent tepsibe tesszük. A felvert tojással lekenjük, előmelegített sütőben, 15-20 percig sütjük.
  6. Hagyjuk hűlni a tepsiben, és aztán szedjük ki, ha már langyos.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Maradt ki karácsonyi sütésből - főzésből aszalt gyümölcs, meg amúgy is szokott ilyenkor otthon lenni, rágcsálni. Rávettek, hogy készítsünk még édes apró sütit szilveszterre, és ezt a receptet találtuk a lánnyal. Gyorsan megvan, és finom. Ennyi a történet.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...