r
Nosalty Logó

Burokban sült aszalt gyümölcsök szilveszterre

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Burokban sült aszalt gyümölcsök szilveszterre
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1731 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 10379 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 349 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    443 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1544.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    670 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.2 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    704 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    619 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    994 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 1731 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    162 g

Zsír

  • Összesen
    435.6 g
  • Telített zsírsav
    254 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    2660 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9268.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    450 mg
  • Kálcium
    2406 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    475 mg
  • Foszfor
    4017 mg
  • Nátrium
    1868 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1495.1 g
  • Cukor
    642 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4224 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    341 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    554 micro
  • Kolin:
    1518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3714 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    5964 micro
  • β-crypt
    234 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2409 micro
Összesen 10379 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 349 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Gyúródeszkára szitáljuk a lisztet, beletesszük a szobameleg vajat, hat tojássárgáját, porcukorot, sütőport és sót.
  2. Mindebből tésztát gyúrunk, amit egy órán át lefedve pihentetünk.
  3. Rumaromás tejben áztatjuk külön tálakban a gyümölcsöket, majd lecsepegtetjük.
  4. A tésztát a deszkán kinyújtjuk, de előtte vegyük két cipóba, és aztán nyújtsuk ki, fél cm vastagra, kockákra vágjuk, és mindegyik közepébe teszünk egy-egy aszalt gyümölcsöt.
  5. Majd összenyomkodjuk, gombócokká formázzuk, és a vékonyan kikent tepsibe tesszük. A felvert tojással lekenjük, előmelegített sütőben, 15-20 percig sütjük.
  6. Hagyjuk hűlni a tepsiben, és aztán szedjük ki, ha már langyos.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2929
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 07.

Ajánló

A recept nem írja, de feltétlenül jó ötlet az, hogy az aszalt gyümölcsöket áztassuk be, én hirtelen, rumaromás tejbe gondolkoztam, a gyerekek miatt nem lehetett erősebb, én miattam se, rendes rum, vagy más. Mindenki abban áztassa, amit finomnak, jónak talál. De jobb, mert a gyümölcsök fincsik, de a sütiben, úgy éreztem, hogy jobban járok, ha beáztatom. Puhult..Bevált! A tésztát három adagban készítettem el, eredetiben csak datolyát ír tölteléknek, ezért van a tészta hozzávalóinál a 3 x ....jelzés.  

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Burokban sült aszalt gyümölcsök szilveszterre
Éva-Anyóca 350 recept

Maradt ki karácsonyi sütésből - főzésből aszalt gyümölcs, meg amúgy is szokott ilyenkor otthon lenni, rágcsálni. Rávettek, hogy készítsünk még édes apró sütit szilveszterre, és ezt a receptet találtuk a lánnyal. Gyorsan megvan, és finom. Ennyi a történet.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Két pályaelhagyó nyitotta meg az egyik legmenőbb kávézót Budapesten –...

Kicsit túlhaladva a Klauzál téren, egy letisztult, világos belső terű, otthonos kávézó várja vendégeit, immár negyedik éve. A Görföl Emese és Mario Jimenez által nyitott Dorado nem az első volt a fővárosi specialty kávézók sorában, valószínűleg nem is az utolsó, de mindenképp azok közé tartozik, amelyek túlélték a koronavírusos időszak okozta nehézségeket, és akik ki tudtak alakítani egy olyan vendégkört maguk körül, amelyre nehéz időkben is számíthatnak. Kávétúra Spanyolországból indulva, Új-Zélandon át Budapestig.

Nosalty

További cikkek