r
Nosalty Logó

Sütőtökös francia krémes

Lakos Benedek
Sütőtökös francia krémes
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A krémhez

A tejszínhabhoz

Az összeállításhoz

691
Kalória
16g
Fehérje
68.6g
Szénhidrát
39.4g
Zsír
88g
Víz
226.9g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
39.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A krémhez

A tejszínhabhoz

Az összeállításhoz

Összesen 691 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A krémhez

A tejszínhabhoz

Az összeállításhoz

Összesen 6210 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A krémhez

A tejszínhabhoz

Az összeállításhoz

Összesen 234 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    88 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    262 micro
  • β-karotin
    1360 micro
  • β-crypt
    1073 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 691 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    143.6 g

Zsír

  • Összesen
    354.2 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    2042 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4379.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1407 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1067 mg
  • Nátrium
    1573 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    617 g
  • Cukor
    359 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    791.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3864 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    393 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    1103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2343 micro
  • α-karotin
    2357 micro
  • β-karotin
    12241 micro
  • β-crypt
    9661 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1334 micro
Összesen 6210 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    458 micro
  • β-crypt
    362 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

A krémhez

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat pedig simára keverjük a cukorral, liszttel és 100 milliliter tejjel. A maradék tejet felmelegítjük a vaníliával (ne forraljuk, csak kézmeleg legyen), majd fokozatosan és óvatosan, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tojásos keverékhez (ezzel hőkiegyenlítést végzünk). Az egészet visszaöntjük a fazékba, majd alacsony lángon sűrű krémet főzünk belőle.
  2. Miután teljesen kihűlt a sárgakrém, elkeverjük a sütőtökpürével és a fűszerekkel. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk óvatosan a tökös krémhez. Ekkor hozzáadjuk az expressz zselatint is és simára keverjük.

A tejszínhabhoz

  1. A tejszínt elkezdjük felverni a fahéjjal és a porcukorral, majd ha már félúton járunk, hozzáadjuk a zselatint is, ezzel pedig teljesen kemény habbá verjük.

Az összeállításhoz

  1. A leveles tésztából kivágunk két kicsit nagyobb lapot, mint amekkora a formánk (sülés közben összemegy). Villával megszurkáljuk őket, majd 180 fokon 15 perc alatt kisütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. Az első lapot, ha kell, formára vágjuk, majd belehelyezzük a tepsi aljába. Rákanalazzuk a sütőtökös krémet, elegyengetjük, majd legalább 3 órára a hűtőbe tesszük dermedni. Érdemes tesztelni a további lépések előtt, hogy kellően beállt-e a krém.
  3. A megdermedt süteményt kivesszük a hűtőből, majd elegyengetjük rajta a tejszínhabot. Visszatesszük a hűtőbe.
  4. Elkészítjük a karamellt: egy serpenyőben megolvasztjuk a cukrot (kevergetés nélkül), majd hozzáöntjük a langyos tejszínt. Hagyjuk felforrni, majd simára főzzük, a végén hozzáadjuk a vajat és a fahéjat is. A még forró karamellt a második lapra öntjük és elegyengetjük.
  5. Enyhén dermedni hagyjuk, majd a karamellás tésztát akkora lapokra vágjuk, amekkora krémeseket szeretnénk szelni. A tejszínhabra fektetjük őket és ezek mentén felvágjuk a süteményt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Teljesen magukkal ragadták az őszies ízek a cukrászdák kedvencét: a tornyos francia krémes alapból is sárga színben pompázó krémje egy fokkal mélyebb árnyalatra váltott a sütőtökpüré hozzáadásával. Mellé csatlakoztak a legaromásabb fűszerek és természetesen a kötelező tejszínhab, légies tészta és fényes karamellkalap sem maradhatott el. Felejtsük el a krémport és a hóka kávés mázat: ez egy igazi, belevaló házi krémes lesz!

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek