Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos krémes

Mákos krémes
Mákos krémes
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nem is emlékszem, hol találkoztam ezzel a recepttel, de rögtön megtetszett, ahogy megláttam. Nagyon finom. A mákot ne túlozzuk el.

hozzávalók / 6 adag

Gyúrt tészta

Piskóta

A krémhez

Csokimáz

Szólj hozzá!

elkészítés

Gyúrt tészta

  1. A gyúrt tésztához a hozzávalókat géppel összedolgozzuk.
  2. Két részre osztjuk. Kinyújtjuk mindegyiket egyformára, és az egyiket 23x32 cm-es tepsibe téve világosra sütjük, félretesszük hűlni.
  3. A másik lapot másik tepsibe helyezzük, és alá lisztezünk. Szükségtelen kenni, feltéve, ha bevonatos a tepsi.

Piskóta

  1. A szokásos módon piskótát keverünk a hozzávalókból, ezt a másik lapra kenjük. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, 160-170 fokon megsütjük.

A krémhez

  1. A krémhez a vajat kikeverjük a cukorral, a pudingport, a 3 dl tejjel elkeverjük, és pudingot főzünk belőle.
  2. Ha a vajas krém és a puding egyforma hőmérsékletűre hűlt, összekeverjük. Mindig a krémbe kell rakni kanalanként a pudingot, akkor szép egynemű lesz, és nem csapódik ki belőle semmi. Ez a krém kerül a már kisült, és kihűtött tésztára. Szépen elkenjük, és rárakjuk a már kisütött legelső lapot.

Csokimáz

  1. A csokimázat, amihez a gőz felett megolvasztott tej bevonó és 3 evőkanál olaj elegyét simára keverünk, a fedőlapra kenjük. A sütemény tetejére fehér csokit is lehet olvasztani, így érdekesebb végeredményt kapunk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 23x32 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 299
elküldve: 0
receptkönyvben: 53
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes mákkal, mákos-vanília krémes sütemény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gizmilla
Gizmilla Sat, 2017-11-18 11:25

Megcsináltam tegnap, nekem egy hatalmas csalódás lett. Úgy hogy ma vinnem kellett volna ovibálra (nem az első süteményem).Az eredeti tészta nekem használhatatlan, nyújthatatlan volt (zsiradék-szárazanyag tartalom biztos jó?) 3-2-1-es linzer tésztával helyettesítettem, hogy mentsem a menthetőt... De az ízvilág.. Sehogy nem állt össze. A pudinghoz rengeteg az írt vaj, vanília íz nulla (drágább fajta pudinggal csinálva), csak mintha vajkrém lenne rajta.
Szóval sajnálom, nem szoktam ilyet, kerestem a megoldásokat, de ez a recept nekem egy tepsi kutyakaját adott.

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Sat, 2017-11-18 16:41

Kedves Gizmilla! Sajnálom, hogy csalódást okozott ez a sütemény, de amint látja az enyémből nem lett kutyakaja.Tény és való gyakorlott háziasszonyoknak való, és biztosan valamit nem jól csinált.A recept alapján készítettem, de még senki nem panaszkodott rá.

972
finomliszt 18 dkg
margarin 15 dkg
tojás 1 db
sütőpor 1 csomag
tojás 5 db
cukor 5 dkg
mák 15 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
sütőpor 1 tk
vaj 15 dkg
cukor 15 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
tortabevonó 9 dkg
napraforgó olaj 3 ek