r
Nosalty Logó

Intelligens krémes avagy Sült madártej

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Intelligens krémes avagy Sült madártej
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 940 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3760 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 189 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1053.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.6 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    443 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    495 micro
Összesen 940 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    108.2 g

Zsír

  • Összesen
    205.9 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4213.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    1508 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1209 mg
  • Nátrium
    1068 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.5 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1848 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    1201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1772 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    917 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1981 micro
Összesen 3760 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 189 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb edénybena tojások sárgáját acukorral, az ízlés szerinti mennyiségű vaníliáscukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk az olvasztott margarint és a tejet.
  3. Apránként belekeverjüka lisztet, aztán óvatosan atojások fehérjéből vertkemény habot.
  4. Kikenttepsibe öntjük a masszát, a tetejére kis darabokra vágottmandulát szórunkés HIDEG sütőben (azaz nem kell előmelegíteni a sütőt!)150 fokon kb. 1 órán átsütjük. (Én 37 cm-e tepsit használtam.)
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 168
  • Össznézettség: 226984
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 11.

Ajánló

Kilós vaníliás cukrot használok, és nem spórolok vele. Evőkanállal adagolom a sütihez... isteni illat van a konyhában sütés közben :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Komplett krémest kapunk. Röcögös :) krémmel, piskótával. Csak az aljával nem vagyok kibékülve... olyan sületlen, pudingszerű.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Gratulálok,ez valóban nagyon finom,ezt a receptet már én is kipróbáltam. Zsu

Törölt felhasználó

A tetejére mandulát szórtál?

Törölt felhasználó

Igen. Volt itthon lap, és szálas mandula, azzal dobtam fel a sütit.

Törölt felhasználó

Megcsináltam,de nekem nem izlett.Maradok a sima madártejnél.

Törölt felhasználó

Szeretném megszerezni ezt a receptet és nem tudom.Ezért kérnéma segít ség?ket.

Törölt felhasználó

Kedves ferenc, ez itt épp a recept :)

Törölt felhasználó

Könnyü és finom Én kezd? vagyok a sütésbe de ez nagyon jól sikerült!

Törölt felhasználó

nagyon finom :-)))

Törölt felhasználó

Nah én is megcsináltam és igazatok volt, nagyon finom, ráadásul pikkpakk megvan :) Eleinte ódzkodtam a folyós tésztától, elég furán nézett ki a sok úszkáló tojáshabdarabkával de miután a tepsibe zudítottam 1 óra alatt szépen kisült. Bámulatos ahogy a tészta kettéválik. Még most is studírozzuk a férjemmel. :) Ja és persze mohón faljuk...

Törölt felhasználó

Olyan mint a rizskoch rízs nélkül! Finom lett, de némi cukrot még elbírt volna. Így tálalásnál mellékeltem némi szilvalekvárt ízfokozónak, abszolút bejött. Köszi a receptet, máskor is használni fogom!

Efido

Szia megcsináltam, finom, de nekem nem lett az alján semmi, csak maradt a krém. Valahol olvastam, hogy más h?fokon kell egy ideig sütni. Lehet ez az oka? Az is igaz, hogy nem volt tökéletesen hideg a süt?m, mert délutánra nem h?lt ki rendesen a hús után...

Efido

itt olvastam egy másik krémesnél, remélem nem bnja, h bemásolom: hideg süt?be betéve el?ször 1o percig 21o fokon,majd 9o percig 12o fokon készre sütjük.Alulról a 2. sínre tesszük a tepsit! Ha gázzal sütünk,akkor 1o percig a legnagyobb és 9o percig a legkisebb fokozaton sütünk

domjane

 Nekem ez nem sikerült,pedig nem vagyok kezd?.Az összes liszt leült az aljára,a tetejét meg önteni lehetett.Szerinted mit rontottam el?

Törölt felhasználó

Sziasztok!Ez ám a recept bár én ezt receptet Illetve hasonlót 1szakács könyvben találtam meg!Ki is próbáltam annyi a 2közt a különbség hogy mandulát nem írt hozzá és a sütést nagyobb odafigyelést igényelt!Épp egy szülinapi desszertnek készítettem el,nagy sikert arattam vele!Jó érzés volt!De biztos fincsi lehet így is!

zsuzsi965

Nekem olyan receptem van, h 30 dkg cukor+ 5csg vaniliás van benne. Megcsináltuk ezt is azt is, az igazság min mindig, most is középen van. Szóval úgy 20_25 dekával a legfinomabb.

Törölt felhasználó

domjane.... nem tudom miért nem sikerült??? Én már sokszor csináltam, de mindig jó lett. A cukor kérdése meg... ízlés dolga. Tudjátok S.N. szerint méreg ! ;)

Törölt felhasználó

Ó, de rég hallottam err?l a sütir?l! Pedig mennyire finom... Mi régen, csak Einstein krémesnek hívtuk :D Örülök a receptnek, remélem a napokban meg tudom majd sütni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek