r
Nosalty Logó

Galaktobureko

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Galaktobureko
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A réteslaphoz

A krémhez

A sziruphoz

Összesen 893 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A réteslaphoz

A krémhez

A sziruphoz

Összesen 5362 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A réteslaphoz

A krémhez

A sziruphoz

Összesen 155 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.8 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 893 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.9 g

Zsír

  • Összesen
    237.7 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5512.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    2635 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1073 mg
  • Nátrium
    1441 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    610.9 g
  • Cukor
    355 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    498.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1342 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    919 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1324 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1483 micro
Összesen 5362 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

A réteslaphoz

A krémhez

A sziruphoz

Elkészítés

A réteslaphoz

  1. Elkészítjük a krémet: a tejet a kikapart vaníliarúddal és magokkal melegítjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral robotgéppel habosra keverjük.
  3. Adagolunk hozzá a melegedő tejből, beleszórjuk a darát, tovább keverjük, majd megint tejet adunk hozzá.
  4. A kb. azonos hőmérsékletű masszát beleöntjük a tejbe és állandóan keverve főzzük, amíg besűrűsödik.
  5. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a citromhéjat, 2 ek olvasztott vajat majd felverjük a tojásfehérjét és beleforgatjuk.
  6. A réteslapok felét egyenként megkenjük olvasztott vajjal, egymásra fektetjük, ráöntjük a krémet, majd befedjük a maradék vajjal megkent lapokkal.
  7. Rombusz alakúra vagdossuk, a tetejét vajjal kenjük, dióval díszítjük.
  8. Előmelegített sütőben sütjük, amíg a lapok teteje kissé megpirul (kb.40 perc).
  9. Amíg sül, elkészítjük a szirupot: a hozzávalóit kb. 4-5 perc alatt összefőzzük.
  10. A kész pitét meglocsoljuk a sziruppal, majd visszatoljuk a már lekapcsolt, de még meleg sütőbe, ott hagyjuk kihűlni.
  11. Pár óra pihentetés után szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30X40X6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 23700
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem túl szép, de nagyon finom édesség.

Hozzávalók

A réteslaphoz

A krémhez

A sziruphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!