Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagyi házi krémese

Nagyi házi krémese
Nagyi házi krémese
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyitól kapott recept, amit szívesen sütök!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Az alsó tésztát tehetjük tepsibe, így a krém biztosan nem folyik ki.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát kettévágjuk, kinyújtjuk kb. 3-4-mm vastagra, és megsütjük.
  2. Az egyik sült tésztát kiválasztjuk, az lesz az alja, a másikat pedig felvágjuk kockákra. (Én 4×5 db-ot szoktam vágni!)
  3. Míg a tészta hűl, megcsináljuk a krémet.
  4. Egy edénybe felteszünk vizet, ha forr, ráteszünk egy műanyag edényt, abba tesszük a 6 db tojásfehérjét, kis verés után teszünk bele 10 dkg cukrot és a 2 cs vaníliás cukrot.
  5. Ezzel egyidőben egy nagy edényben kikeverjük a pudingot a 6 darab tojássárgával az 5 dkg cukorral és a 7 dl tejjel. Felrakjuk főni.
  6. Ha ügyesek vagyunk, egyidőben kevergetjük a pudingos krémet habverővel, másik kezünkben a robotgéppel pedig a tojásfehérjéket.
  7. Ha a puding besűrűsödött (ha túl sűrűnek tűnik, vagy csomós még, a gázon higíthatjuk tejjel, míg nem "puffog"), elzárjuk, és a kemény tojáshabbal összekeverjük.
  8. Az így kapott krémet a tésztára rakjuk, rá a már felvágott tészta kockákat. Hűtjük.
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 59 746
elküldve: 23
receptkönyvben: 704
elkészítve: 10/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Bruszliné

Mióta szakács: 2011.04.12.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

házi krémes, leveles tésztás krémes

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lilibe
lilibe Thu, 2019-04-04 17:12

Műanyag edényt a forró víz fölé... nevetséges. Nem csak azért mert megolvadhat, hanem a műanyagból ártalmas anyagok kerülnek a krémbe. Ennél a "szakácsnál" biztosan nem ennék semmit

dadimami
dadimami Sun, 2018-01-14 23:15

A leveles tésztád 250 g-os vagy 500 g-os, gondolom az előbbi, de jó lenne feltüntetni.

Marianna05
Marianna05 Wed, 2013-07-03 22:30

AKKOR MÉG EGYSZER,NE HARAGUDJ KÉRLEK,DE GONDOLOM VALAMILYEN SPECIÁLIS MŰANYAGBÓL KÉSZÜLT EDÉNYED VAN,VAGY BÁRMILYET RÁ LEHET TENNI A FORRÓ FÉMEDÉNYRE??? BEVALLOM SOSEM PRÓBÁLTAM,PEDIG SOKAT SÜTÖK FŐZÖK. :)

Marianna05
Marianna05 Sun, 2013-06-30 18:42

Ne haragudj,én sem kötekedni akarok ,de ha az edényre amiben éppen forr a víz rátesszük a műanyag edényt,akkor az érdekes mutatvány lesz...villám gyorsan kell dolgoznunk mielőtt a keletkezett jukon át kifolyik az anyag! :D

Bruszliné
Bruszliné / Bruszliné Mon, 2013-07-01 06:46

Szia!Nem haragszom... Próbáld ki egyszer,semmi baja nem lesz az edénynek!Én csak így csinálom,mert fémből nincs megfelelő nagyságú edényem hozzá.

janeeyre89
janeeyre89 Thu, 2011-11-10 21:22

Kedves Bruszliné. Nem bántásból mondom, de megörültem először, h végre egy igazi krémes recept.... de csalódnom kellett... Mi az h a "nagyi házi krémes"-ébe pudingpor kell? Nekem sem a mamáim, sőt még anyukám sem rak bele....

Bruszliné
Bruszliné / Bruszliné Fri, 2011-11-11 17:43

Kedves janeeyre89!

Nem bántásnak veszem,de valóban igazad van!Nagymama krémese,az ő receptjében valóban liszt szerepel 7dkg.Először én is liszttel csináltam,majd másodszorra pudinggal.A pudingos variációból a mama is evett és azóta ő is így csinálja!Tehát maradt a nagyi krémese.
Próbáld meg liszttel majd pudinggal és döntsd el,hogy neked melyik ízlik jobban!
Várom észrevételed!

janeeyre89
janeeyre89 Fri, 2011-11-11 21:55

Köszönöm gyors válaszod! Ki sem tudom fejezni mennyire örülök, h nem haragudtál meg rám. Utólag azért elgondolkoztam, h miért is írtam... A válaszból viszont így már értem az elnevezést. Köszönöm a tanácsot, ki fogom próbálni, bár semmiben nem szeretek pudingport használni. Valahogy nekem az túl mű dolog. Mégegyszer köszönöm!

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Wed, 2011-11-23 16:24

A pudingpor teljesen eredeti alapanyagból készül-kukoricakeményítőből-csak a hozzáadott aromáktól tér el az íze... De tény a kukoricalisztből készült sütiknek nagyon eredeti íze van...

cricri
cricri Wed, 2011-11-09 21:51

..csak én nem találom a tojások sárgájának felhasználását?

Tündér 2000
Tündér 2000 / Tündér 2000 Wed, 2011-11-09 14:27

7.Ha mégsem voltunk ügyesek,leforráztuk magunkat,irány a baleseti sebészet.Majd ha a kórházból haza értünk a takarítás!
Bocs,de nem tudtam kihagyni!

457
leveles tészta 1 csomag
tojás 6 db
vaníliás pudingpor 1.5 csomag
tej 7 dl
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 15 dkg