r
Nosalty Logó

Sütőtökös fordított sütemény diós habbal

NS
Sütőtökös fordított sütemény diós habbal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A rumos-diós habhoz

724
Kalória
8.8g
Fehérje
66.9g
Szénhidrát
47.8g
Zsír
112.6g
Víz
210g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
40.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A rumos-diós habhoz

Összesen 724 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A rumos-diós habhoz

Összesen 4326 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A rumos-diós habhoz

Összesen 283 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    112.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    682 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    467 micro
  • β-karotin
    2445 micro
  • β-crypt
    1946 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 724 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    287 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3920 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1101 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1562 mg
  • Nátrium
    849 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    401.5 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    675.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4090 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    549 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2262 micro
  • α-karotin
    2802 micro
  • β-karotin
    14670 micro
  • β-crypt
    11676 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    765 micro
Összesen 4326 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    184 micro
  • β-karotin
    964 micro
  • β-crypt
    767 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 283 kcal

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A narancsot, ha nem kezeletlen, mielőtt lereszeljük a héját, áztassuk be két percre almaecetes vízbe, majd egy kefével alaposan sikáljuk meg, végül öblítsük le folyóvízzel!
  2. Amiben készül:27 cm átmérőjű, 5 cm magas, sütőben is használható, tapadásmentes serpenyő.
  3. A sütőtököt, miután meghámoztuk, vékonyan felszeleteljük.
  4. A serpenyőbe teszünk 10 dkg cukrot és 10 dkg vajat, hozzáadjuk a fél citrom levét, és az egészet addig sütjük néhányszor megkeverve, míg a cukor szépen megkaramellizálódik.
  5. Ekkor beletesszük a sütőtök szeleteket, ízlés szerint elrendezve, majd lekapcsoljuk alatta a tüzet, és így hagyjuk hűlni, amíg a tésztát elkészítjük.
  6. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a vajat, a reszelt narancs héjat, fahéjat és a rumot, majd az egészet habosra keverjük egy gépi habverő segítségével, majd apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert, átszitált lisztet.
  7. Majd hozzákeverjük a csipet sóval, kemény habbá vert tojásfehérjét.
  8. Végül a tészta masszát rásimítjuk a sütőtök szeletekre. Előmelegített sütőbe tesszük, és 190 fokon 35-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Miután megsült, hagyjuk hűlni, majd kifordítjuk egy tálra, és szeletelve a rumos dió habbal tálaljuk.
  9. A rumos, dió habhoz a tejszínt a porcukorral kevés ideig verjük, majd hozzáadjuk a habfixálót, apránként a darált diót és a rumot, majd folyamatos keveréssel kemény habbá verjük az egészet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 27

Ez a sütemény végtelenül egyszerű és jól variálható. Nagyon finom, fűszeres, igazi téli csemege. A sütőtök ízével kiváló egységet alkot a karamell, a narancs, a fahéj, és az egészre a koronát pedig a rumos dió hab teszi fel. Délutáni teához, kávéhoz, pompás desszert.

Nosalty stories

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek