Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökös fordított sütemény diós habbal

Sütőtökös fordított sütemény diós habbal
Sütőtökös fordított sütemény diós habbal
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a sütemény végtelenül egyszerű és jól variálható. Nagyon finom, fűszeres, igazi téli csemege. A sütőtök ízével kiváló egységet alkot a karamell, a narancs, a fahéj, és az egészre a koronát pedig a rumos dió hab teszi fel. Délutáni teához, kávéhoz, pompás desszert.

hozzávalók / 6 adag

A töltelékhez

A tésztához

A rumos-diós habhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A narancsot, ha nem kezeletlen, mielőtt lereszeljük a héját, áztassuk be két percre almaecetes vízbe, majd egy kefével alaposan sikáljuk meg, végül öblítsük le folyóvízzel!
  2. Amiben készül: 27 cm átmérőjű, 5 cm magas, sütőben is használható, tapadásmentes serpenyő.
  3. A sütőtököt, miután meghámoztuk, vékonyan felszeleteljük.
  4. A serpenyőbe teszünk 10 dkg cukrot és 10 dkg vajat, hozzáadjuk a fél citrom levét, és az egészet addig sütjük néhányszor megkeverve, míg a cukor szépen megkaramellizálódik.
  5. Ekkor beletesszük a sütőtök szeleteket, ízlés szerint elrendezve, majd lekapcsoljuk alatta a tüzet, és így hagyjuk hűlni, amíg a tésztát elkészítjük.
  6. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a vajat, a reszelt narancs héjat, fahéjat és a rumot, majd az egészet habosra keverjük egy gépi habverő segítségével, majd apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert, átszitált lisztet.
  7. Majd hozzákeverjük a csipet sóval, kemény habbá vert tojásfehérjét.
  8. Végül a tészta masszát rásimítjuk a sütőtök szeletekre. Előmelegített sütőbe tesszük, és 190 fokon 35-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Miután megsült, hagyjuk hűlni, majd kifordítjuk egy tálra, és szeletelve a rumos dió habbal tálaljuk.
  9. A rumos, dió habhoz a tejszínt a porcukorral kevés ideig verjük, majd hozzáadjuk a habfixálót, apránként a darált diót és a rumot, majd folyamatos keveréssel kemény habbá verjük az egészet.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 27 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 412
elküldve: 3
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilvásgombóc

Mióta szakács: 2011.05.27.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
receptverseny: Danubius Hotels
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fordított süti sütőtökkel, serpenyőben sült tökös szelet, rumos dióhabos sütőtök süti

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2013-02-08 23:46

Köszönöm Éva-Anyóca! :)

729
sütőtök 40 dkg
vaj 10 dkg
cukor 10 dkg
citromlé 1 fél citromból nyert
finomliszt 15 dkg
nádcukor 10 dkg
vaj 8 dkg
tojás 3 db
sütőpor 0.5 csomag
rum 1 ek
fahéj 1 kk
narancshéj 1 narancsból nyert
habtejszín 3 dl
dió 5 dkg
porcukor 3 ek
rum 1 ek
habfixáló 1 csomag