Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás krémes lepény

Szilvás krémes lepény
Szilvás krémes lepény
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szilvát főztem be, és ez adta az ötletet. A szilvalé került a pudingba. A szilva savanykás íze és a krém édessége nagyon jó összhangban van. Tejszínhabbal még finomabb.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A pudingos masszához

A cukros vajkrémhez

A csokimázhoz

ajánlat

Kezdő házi asszonyok is elkészíthetik. Semmi nehézség.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvát megcukrozzuk barna cukorral.
  2. 4 tojásból piskótát sütünk. (A piskótasütés nálam az egész tojások, az olaj és a cukor habosra keverésével kezdődik, robotgéppel. Majd a sütőporos lisztet óvatosan, kézzel keverem bele.)
  3. Egy közepes tepsit vastag, grill alufóliával kibélelünk, megvajazunk.
  4. Erre kerül a cukrozott, lecsurgatott, szeletelt szilva. (A levét felhasználjuk a pudinghoz.)
  5. Ráöntjük a piskótamasszát.
  6. 220 C°-ra előmelegített sütőbe kerül. 10 perc után 180 C°-ra mérsékeljük, így sül még 15 percig.
  7. A sütőből kivéve egy sütőpapírral bélelt fém tálcára borítjuk, a szilva kerül felülre.
  8. Mikor kihűl, egy pudingos vajkrémet kenünk rá. Fele tej, fele szilvalével főzünk egy tejszínes pudingot, diónyi vajjal. Így nem lesz bőrös, csomós. Ha kihűl, hozzá kerül a cukros-habos vaj.
  9. Olvasztott csokit csurgatunk a tetejére.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 037
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Olgis

Mióta szakács: 2010.10.11.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

fordított szilvás, pudingos-szilvás, szilvás-pudingos piskóta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

453
tojás 4 db
cukor 4 ek
finomliszt 4 púpozott ek
sütőpor 1 csomag
napraforgó olaj 2 ek
szilva 1 kg
barna cukor 5 dkg
tejszínízű pudingpor 1.5 tasak
tej 2 dl
gyümölcslé 2 dl
vaj 2 dkg
vaj 10 dkg
cukor 10 dkg
étcsokoládé 5 dkg
napraforgó olaj 2 ek