r
Nosalty Logó

Kardamomos-körtés süti

Morzsácska
Kardamomos-körtés süti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

812
Kalória
10.2g
Fehérje
97.1g
Szénhidrát
44.9g
Zsír
224.1g
Víz
251.5g
Koleszterin
7.8g
Élelmi rost
54.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 812 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4060 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    692.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    97.1 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    224.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 812 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    224.7 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3462.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    796 mg
  • Nátrium
    1915 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    485.4 g
  • Cukor
    272 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    1120.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2031 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    696 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1987 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    546 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1485 micro
Összesen 4060 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 200 kcal

Elkészítés

  1. A körtéket tisztítjuk, félbevágjuk, magházától megszabadítjuk. Körülbelül 1-1,5 cm szélesen hosszában felvágjuk őket. Nagyobb serpenyőben a vajat (50 g) megolvasztjuk, majd a körtecsíkokat és a nádcukrot (1 ek.) belerakva, összeforgatva elkezdjük összesütni (karamellizálni, kb. 15-20 perc).
  2. A puha (200 g) vajat a nádcukorral (150 g) nagyon alaposan eldolgozzuk. A cukros vajba beleöntjük a lisztet, sót, kardamomot, és elkeverjük, majd beleütjük a 4 tojást, és homogén állagúra keverjük. (Ha kis méretű tojásokkal dolgozunk, lehetséges, hogy 5 tojásra lesz szükségünk, viszont a nagyon nagy tojásoknál lehet elég a 3 db. Az állagán látni fogjuk!)
  3. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk (érjen a tetejéig a papír). A karamellizált gyümölcsöt beleborítjuk, egyenletesen szétoszlatjuk. Ráöntjük a tésztát, és egyenletesen eloszlatjuk. 170 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 25-30 percig. Amikor készen van, még forrón kiborítjuk egy tálcára, így a körték felülre kerülnek :) Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy főzőesten tanultam.  Könnyű, finom, különleges. Ha épp nincs körte, tökéletes az alma is. Talán egyszer kipróbálom úgy is, hogy az almát még egy kis fahéjjal megbolondítom... :)

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...