r
Nosalty Logó

Sütőben sült sárgarépaleves fűszeres csicseriborsó feltéttel

klaukara
Sütőben sült sárgarépaleves fűszeres csicseriborsó feltéttel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Ropogós csicseriborsó

Sárgarépaleves

371
Kalória
13.2g
Fehérje
51.7g
Szénhidrát
12.3g
Zsír
202.6g
Víz
8.8g
Koleszterin
10.7g
Élelmi rost
14.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Ropogós csicseriborsó

Sárgarépaleves

Összesen 371 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Ropogós csicseriborsó

Sárgarépaleves

Összesen 1483 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Ropogós csicseriborsó

Sárgarépaleves

Összesen 76 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1128.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    717 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    202.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1091 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    3920 micro
  • β-karotin
    10846 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1288 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 371 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4515.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    2868 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    206.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    810.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4362 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1255 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    15679 micro
  • β-karotin
    43384 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5150 micro
  • Lut-zea
    1391 micro
Összesen 1483 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    795 micro
  • β-karotin
    2199 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    261 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 76 kcal

Elkészítés

Ropogós csicseriborsó

  1. A száraz csicseriborsót előző este beáztatjuk, majd az áztatóvizet leöntve róla kb. 40 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, jó alaposan megszárítjuk. Aki szeretné, egyenként a héját is lehúzhatja minden szemnek.
  2. Egy tálban összekeverjük a fűszereket az olívaolajjal, és ebbe forgatjuk bele a csicseriborsót.
  3. 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, közben megkeverjük, hogy minden szem minden oldala ropogósra süljön.
  4. A sárgarépaleves tetejére szórva melegen tálaljuk.

Sárgarépaleves

  1. A burgonyát apró kockákra vágjuk, és puhára főzzük, nem szűrjük le.
  2. Egy tepsibe sütőpapírra helyezzük a megtisztított, kisebb darabokra vágott sárgarépát, sózzuk, borsozzuk, leöntjük kevés olívaolajjal.
  3. A paradicsomokat félbevágjuk, és a héjas felükkel felfelé a sárgarépákhoz tesszük, sózzuk, borsozzuk.
  4. A fokhagymákat alumínium fóliába tesszük, és szintén a tepsibe helyezzük.
  5. 220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  6. A 6 részre vágott, megtisztított vöröshagymát szintén a tepsibe tesszük, a sütőt 200 fokra visszaállítjuk, és további 10 percig sütjük.
  7. A sütés után a paradicsomok héját lehúzzuk, a fokhagymákat megtisztítjuk, és a többi megsült zöldséggel együtt a burgonyához adjuk.
  8. Hozzáadjuk az alaplevet és a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, és további 5 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.
  9. Hozzáadjuk a főzőtejszínt, és felfőzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ece Zaim török chefnő receptje alapján.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek