Parenyica sajt

Parenyica sajt

Leírás

Szlovák eredetű félkemény sajtféle, amit a készítés során kézzel nyújtanak (gyúrnak) szalagszerűre, majd tekernek fel csiga alakúra, vagy fonják „copfba”. Általában füstölik, ettől enyhén barnás színt kap és jellegzetes, telt aromát. Magában, vagy vörösborhoz csemegézve ideális karakteres, mégis lágy íze miatt, de használhatjuk tésztaételekhez, töltött zöldségekhez, sós muffinokhoz is, ha egy kis pluszt szeretnénk a fogásokba csempészni a megszokott trappista-íz helyett.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Parenyica sajt

fehérjetartalom

23 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

parenyica sajt?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

23 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

Retró húsvéti ételek

Egy jó sonkatekercs vagy töltött tojás, fasírt és répatorta? Nálunk többek között ezek jelentik a retró húsvéti ételeket. Nálatok? Nézzük, szerepelnek-e a listán kedvenceitek!

Nosalty

További cikkek

Soha ne tárold nejlonban ezt a 7 zöldséget

Manapság sajnos szinte elkerülhetetlen a nejlonzacskók használata, és ez nemcsak a környezetünkre van káros hatással: az alábbi zöldségek is megsínylik, ha hosszabb időt töltenek el a műanyag fogságában.

Csodás húsvéti torták

Ha idén nemcsak aprósüteményeket szeretnél felszolgálni az ünnep alkalmával, akkor készíts egy csodálatos, elegáns tortát húsvétra!