Parenyica sajt

Szlovák eredetű félkemény sajtféle, amit a készítés során kézzel nyújtanak (gyúrnak) szalagszerűre, majd tekernek fel csiga alakúra, vagy fonják „copfba”. Általában füstölik, ettől enyhén barnás színt kap és jellegzetes, telt aromát. Magában, vagy vörösborhoz csemegézve ideális karakteres, mégis lágy íze miatt, de használhatjuk tésztaételekhez, töltött zöldségekhez, sós muffinokhoz is, ha egy kis pluszt szeretnénk a fogásokba csempészni a megszokott trappista-íz helyett.
Bármikor.
Hűtőben.
fehérjetartalom
23 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
fehérje
23 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
A sült csirke azért óriási jolly joker, mert mindenki jóllakhat belőle, ráadásul a csirke bármely részéből ehetünk egy kicsit.
NosaltyEzekkel a fenséges salátákkal biztosan jól indul a heted!
NosaltyEper eper hátán, amíg csak lehet, mézédes, talán az ára is egyre kedvezőbb, készítsétek el ezeket a bombasztikusan finom recepteket.
NosaltyKiderült, hogy egy teljesen hétköznapi élelmiszer fogyasztása serkentheti az agyműködést, sőt még a demencia kialakulásának kockázatát is csökkentheti.
A Paris Saint-Germain sztárja, Lionel Messi nemrég új éttermet nyitott, ahol többek között egy Aranylabda trófea nagyságú desszertet is kínálnak. A bibi csak az árakkal van...
A muskátli az egyik legkedveltebb virágok egyike. Nem igényel nagy odafigyelést, de a gondozásakor olykor végzetes hibákat is elkövethetünk.