Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Süni fasírtból

Süni fasírtból
Süni fasírtból
25 perc / előkészület: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami mutatós, de egyszerű ételt kellett készíteni egy ünnepségre. Nagy sikert aratott, bár annyi hátránya van, hogy nem akarják megkezdeni a sünit! :)

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összes hozzávalót összegyúrjuk, kis gombócokat formálunk belőlük.
  2. Zsemlemorzsába forgatjuk őket, és forró olajban pár perc alatt megsütjük.
  3. Minden fogvájóra felszúrunk egy-egy kisült fasírtot, és beleszúrjuk a cipóba.
  4. A kiflit kettévágjuk (ez lesz a feje a süninek), és egy fogvájóval hozzátűzzük a cipóhoz. A kifli végére felszúrunk fogvájóra egy mazsolát, és egy kis margarinnal megcsináljuk a „szeme fehérjét”, ebbe is beleteszünk egy-egy mazsolát.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 690
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

andilla

Mióta szakács: 2011.09.24.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, Halloween, születésnap, buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

süni figura fasírt golyókból, hús süni, fasírtsüni

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gevi1931
Livi / gevi1931 Thu, 2012-01-26 19:00

Szoktam én is késziteni, de én a fasirtot nem olajba sütöm, hanem a tepsibe pontosan olyan ropogos és fincsi lesz mintha olajba sürtöttem vona. /Ki olajozott tepsibe rakom/

896
sertéscomb 50 dkg
fűszerpaprika 2 teáskanál
fokhagyma 3 gerezd
vöröshagyma 1 kis fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
tojás 2 db
zsemlemorzsa 10 dkg
napraforgó olaj 2 dl
kenyér 50 dkg
kifli 1 db
mazsola 3 g