Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns, mustáros húsgolyócskák natúr salátával

Pikáns, mustáros húsgolyócskák natúr salátával
Pikáns, mustáros húsgolyócskák natúr salátával
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A húsgolyók mindig és mindenhol sikert aratnak, függetlenül attól, milyen ízesítéssel vagy összetétellel készülnek. Én most egy kis mustárt használtam bolondításnak, illetve zabpehely hozzáadásával értem el a kellő keménységet a formázáshoz.
Alig bírtam magammal, miközben sült, fenséges illatok lepték el a konyhát.

hozzávalók / 2 adag

15 db golyóhoz

a salátához

Szólj hozzá!

elkészítés

15 db golyóhoz

  1. A hagymákat meghámozzuk, megmossuk.
  2. A darált húst egy tálba tesszük.
  3. A vöröshagymát finomra vágjuk, és a pulykahúshoz adjuk. A fokhagymát is rátörjük.
  4. A többi hozzávalóval együtt gondosan összegyúrjuk, majd 15 percen át pihentetjük a masszát.
  5. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  6. A húskeverékből, nedves kézzel, diónyi golyókat formálunk, és azokat a tepsire sorakoztatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük őket.

a salátához

  1. Az előkészített zöldségeket megmossuk, tetszőleges darabokra vágjuk.
  2. A sajtot is felkockázzuk.
  3. A saláta összes, immár feldarabolt hozzávalóját egy tálba öntjük. Alaposan összeforgatjuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és máris tálalunk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 765
elküldve: 3
receptkönyvben: 164
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
931 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
receptverseny: Heinzegj kedvenc grill ételeddel!
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mustáros fasírtgolyó

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

594
darált pulykahús 250 g
zabpehely 2 ek
tojás 1 db
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
mustár 1 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
citromlé 1 kk
bors 1 késhegynyi
0.5 kávéskanál
jégsaláta 0.25 db
paradicsom 2 nagy db
zöldpaprika 1 közepes db
mozzarella 200 g
olívaolaj 1 ek