r
Nosalty Logó

Fasírt házi kolbászból

NS
Fasírt házi kolbászból
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1057
Kalória
25.6g
Fehérje
11.5g
Szénhidrát
101.2g
Zsír
22.4g
Víz
46.1g
Koleszterin
738mg
Élelmi rost
2.2g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 63% Zsír
Összesen 1057 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 63% Zsír
Összesen 4222 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 63% Zsír
Összesen 481 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 63% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    101.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1895 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    1389 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 1057 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 63% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    102.5 g

Zsír

  • Összesen
    404.8 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    95 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7579.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    1278 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    629 mg
  • Nátrium
    5555 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    89.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    105 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 4222 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 63% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    862.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 481 kcal

Elkészítés

  1. A kolbászt villával szétnyomkodjuk egy mély tálban.
  2. Egy leveses tálba öntünk tejet vagy vizet, és beletesszük a zsemle- vagy kenyérszeleteket. Először csak keveset tegyünk a folyadékból, hogy mind felszívódjon. Nem szabad folynia az alján.
  3. Reszeljünk egy-két marék sajtot.
  4. A kolbászt, zsemlét / kenyeret, sajtot, kevés zsemlemorzsát keverjük össze a tálban. Jól gyúrható, kissé ragacsos masszát kapunk. Ha úgy érezzük, nem marad együtt a massza, akkor szórjunk bele még zsemlemorzsát.
  5. Formázzunk lapos korongokat, és süssük ki forró olajban / zsírban.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p

Nem volt itthon darált hús, viszont  volt házi, igazi füstölésű kolbász. Ez a verzió gazdag ízű fasírtot ad, fűszert már nem is igényel pluszban (esetleg talán a friss majorannát vagy rozmaringot tudom elképzelni hozzá). Feltétnek kiváló!  

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek