r
Nosalty Logó

Sültpaprika-krémleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zsolt1976
Sültpaprika-krémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 605 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 48 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    216 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    2679 micro
  • β-crypt
    804 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 201 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1900 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    1111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    699.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    966 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    649 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    8036 micro
  • β-crypt
    2411 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 605 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    643 micro
  • β-crypt
    193 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 48 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kápia paprikát sütőben kb. 30 percig, nem túl magas hőmérsékleten (160 fok) megsütjük. Nem baj, ha néhol a bőre kicsit fekete lesz.
  2. Miután kicsit kihűlt, lehúzzuk a paprika bőrét, csak a paprika húsát használjuk fel. Lehetőség szerint minden magot távolítsunk el.
  3. A hagymát (lehet lila is) és a fokhagymát apróra összevágjuk, és olívaolajon megpirítjuk. A paprika húst nagyobb darabokra vágjuk és hozzáadjuk. Balzsamecettel és a fűszerekkel kicsit átfuttatjuk.
  4. Zöldség alaplével felengedjük. 1 közepes burgonyát szoktam bele tenni, kicsit sűrítési céllal (de elhagyható). Összeforraljuk, ha a krumpli már puha, akkor botmixerrel turmixoljuk.
  5. Hozzáadjuk a főzőtejszínt, összeforraljuk, utóízesítjük. Ha valaki pikánsabban szereti, akkor kevés chilivel az édes, sós és savanykás ízek mellé a csípősséget is hozzá lehet adni. Pici petrezselyemmel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3360
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 13.

Ajánló

A téli, gyakran szürke napokon ez az üde színeket és pikáns ízeket adó leves hangulatilag is kellemes választás lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsolt1976 8 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek