r
Nosalty Logó

Sültcékla-körtesaláta kéksajttal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Sültcékla-körtesaláta kéksajttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 362 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2171 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 139 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    983.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 362 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    164.4 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5898.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    1354 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    1396 mg
  • Nátrium
    2711 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.5 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    898 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    470 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    794 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1023 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1945 micro
Összesen 2171 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 139 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg a céklákat, és hosszában vágjuk őket ketté. Mehet rájuk egy kis só, bors, némi olívaolaj, kakukkfű. Sütőpapíron vágott felükkel lefelé fordítva süssük a cékla darabokat 220 fokos sütőben 20-25 percig.
  2. A körtéket vágjuk ketté, szedjük ki a magházat, és szeleteljük kockákra a gyümölcsöt.
  3. A sült céklát, ha már kihűlt kissé, hámozzuk meg. Ha jól megsült, a héja könnyen lehúzható. Vágjuk a körtekockákhoz hasonló méretű darabkákra. Forgassuk össze a céklát a balzsamecettel, kevés olívaolajjal. Halmozzuk egy tálba a sült zöldséget, a tetejére kerüljön a körte. Morzsoljuk rá a kéksajtot. Ízlés szerint tekerjünk rá egy kis fekete borsot. Szintén dobhatunk rá diót, rukkolát.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 2428
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Én ezt a salátát először négysajtos pizza mellé találtam, de önállóan is megállja  a helyét. Romantikus vacsorának ideális, hamar kész, a cékla pedig természetes serkentőszer. Másnap is jó hidegen, sült kacsa mellé pedig könnyed köretként is fogyasztható.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?