Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majonézes céklasaláta 3. - Almával és lilahagymával

Majonézes céklasaláta 3. - Almával és lilahagymával
Majonézes céklasaláta 3. - Almával és lilahagymával
110 perc / előkészület: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A cékla rettenetesen hívogató zöldség, az egész saláta vadrózsaszín, dekoratív és nagyon finom!:-) Grillezett csirkemellhez készítettem, köretként sáfrányos, zöldborsós rizst adtam.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sült húsokhoz köretként, pirítóssal vagy egyszerűen magában, előételnek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A céklát alufóliába csomagoljuk, majd sütőben megsütjük 180 fokon, 1-1,5 óráig a zöldség nagyságától függően.
  2. Egy szép üvegtálba kockázzuk a kihűlt, megpucolt céklát, az almát és a nagyon apróra vágott lilahagymát.
  3. Elkészítjük az öntetet, a majonézt házilag, és összeforgatjuk a zöldségekkel.
  4. Pár órára hűtőbe tesszük, közvetlen tálalás előtt még ízesíthetjük, tetejét pirított mandulával megszórjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 29 266
elküldve: 3
receptkönyvben: 194
elkészítve: 9/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

céklasaláta gazdagon, almás-lilahagymás céklasaláta mandulával

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hangya68
hangya68 Mon, 2012-03-12 16:58

Elkészítettem, nagyon finom lett. Lesz ismétlés biztosan!

rega
rega Mon, 2012-01-23 10:45

Már nem először készítem ezt a salátát. Nagyon szeretjük! Köszi a receptet!

351
cékla 5 db
lila hagyma 1 kis fej
alma 1 db
mandula 5 dkg
majonéz 7 dkg
joghurt 1 dl
tejföl 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 0.5 teáskanál
citromlé 10 csepp