Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelkáposztás gnocchi

Kelkáposztás gnocchi
Kelkáposztás gnocchi
43 perc / előkészület: 30 perc főzés: 3 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újra maradékmentő programban működtem. Volt 3 darab közepes héjában főtt krumplim és egy negyed kelkáposztám. A kettőt összeházasítottam, és máris remek fogást kaptam belőle. Igazán kár lett volna bármit kidobnom. 

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A héjában főtt krumplit meghámozzuk, megvárjuk, míg kihűl, majd lereszeljük. Sóval, liszttel összegyúrjuk.
  2. A tésztát adagokra osztjuk, amiből hosszú, hüvelykujjnyi darabokat nyújtunk, amit feldarabolunk (én most az egész tésztát kinyújtottam ujjnyira, felvágtam csíkokra egy habkártya segítségével).
  3. A gnocchikat lobogó sós vízben kifőzzük, míg feljönnek a víz tetejére + fél perc elegendő. Leszűrjük.
  4. Egy nagyobb serpenyőben odatesszük az olajat és a bacont sülni. Mikor pirosodik, hozzáadjuk az apróra felvágott kelkáposztát, amiből a levelek erezetét kivágtuk, és némi sóval és jó sok borssal nagy lángon átpirítjuk a káposztát.
  5. Ebbe szedjük a gnocchit, amit átforgatunk, kicsit meg is pirítunk a finom szalonnás kelkáposztában.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 433
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

káposztás krumplinudli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

335
burgonya 35 dkg
finomliszt 10 dkg
1 tk
kelkáposzta 0.25 közepes db
szőlőmagolaj 2 ek
bors 0 ízlés szerint
bacon 5 dkg