Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tonhalas gnocchi 2. -paradicsomos

Tonhalas gnocchi 2. -paradicsomos
Tonhalas gnocchi 2. -paradicsomos
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kevés idő ihlette ezt a receptet.  Volt a hűtőben konyhakész gnocchi, ehhez próbáltam meg kitalálni valamilyen szószt. Akkora sikere lett, hogy a következő alkalommal emelnem kell a mennyiségeken. Nagyobbik fiam elkezdett heti háromszor focizni, és edzés után szinte beszippantja az ételt.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Frissen a legfinomabb, mivel állás közben magába szívja a nedvességet, így veszít élvezeti értékéből. (Nem sokat!)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát megpucoljuk és vékonyan felszeleteljük, az olívaolajon megfuttatjuk.
  2. Hozzáadjuk a szétmorzsolt tonhalat (olaj is mehet hozzá), a felkarikázott olajbogyót és paradicsompürét.
  3. Kicsit összeforraljuk.
  4. A gnocchikat sós vízben megfőzzük. Leszúrjük és a paradicsomszószhoz adjuk.
  5. Reszelt parmezánnal tálaljuk.

  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 19 843
elküldve: 15
receptkönyvben: 223
elkészítve: 12/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tonhalas-paradicsomos gnocchi, tonhalas gnocchi

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kicsivik
kicsivik / kicsivik Sun, 2012-04-22 09:22

Szia Kiki!
Jó kis recept. Sajna, nekem nem úgy sikerült, ahogy képzeltem, mert több halat és kevesebb paradicsomszószt tettem bele a kelleténél (nem volt itthon több) és túl tonhalkonzerv íze lett, de hát mea culpa. Viszont életem első saját készítésű gnocchiával tálaltam, ami várakozáson felüli lett! Úgyhogy ezúton is buzdítok mindenkit, hogy aki hozzám hasonlóan elborzad a bolti gnocchi árától, bátran álljon neki otthon, mert pikk-pakk megvan, és nem lesz olyan mű gumiállaga.

Skiara
Skiara Wed, 2012-02-22 19:20

Szia!
Remek ez a recept! Jó kis vacsi kerekedett belőle! Köszönöm!! Én annyit variáltam rajta, hogy vöröshagymát pirítottam üvegesre, a végén rádobtam egy kis fokhagymát, aztán nyakon borítottam darabolt paradicsomkonzervvel, bele a tonhal, és a bazsalikom mellé még oreganot, kakukkfüvet is dobtam, és persze az elmaradhatatlan só és bors, és némi cukor a paradicsom miatt. :)

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Sun, 2010-05-02 13:11

Szia+! Persze lehet ízlés szerint, bár amit én használtam bazsalikomos szószt azt nem kellett kiegészítenem egyéb fűszerrel. üdv kiki

763
gnocchi 1 kg
fokhagyma 6 gerezd
olajbogyó 12 db
olívaolaj 4 ek
tonhalkonzerv 160 g
sűrített paradicsom 500 g
tonhalkonzerv 160 g
parmezán sajt 2 dkg