Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült tarja burgonylángossal

Sült tarja burgonylángossal
Sült tarja burgonylángossal
165 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem olvasta a recept eredetijét egy receptes újságban, de mi mindent megváltoztatunk kicsit a saját ízlésünk szerint, így ezt is. Jó nehéz, de finom étel, a családunk nagyon szereti.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A gombamártáshoz

A lángoshoz

ajánlat

Vasárnapi ebéd, ünnepi vacsora.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húshoz való fűszerekből és az olajból elkészítjük a pácot.
  2. A tarját kiklopfoljuk, megsózzuk, majd mindkét oldalát bekenjük a páccal.
  3. Legalább 1 napra a hűtőbe tesszük.
  4. A tarjákat kivesszük a pácból, tepsibe helyezzük (lehet jó szorosan is, összemegy kicsit), kevés vizet öntünk alá, és lefedett tepsiben a sütőben kb. 1,5 órán át sütjük (közben forgatjuk), majd levesszük a takarást és mindkét oldalát pirosra sütjük (ha közben túl sok levet ereszt, leöntünk belőle).
  5. Közben elkészítjük a gombamártást. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, az olajban megpirítjuk.
  6. A megtisztított és felszeletelt gombát beletesszük, megdinszteljük, majd 2 dl vízzel felöntjük, megfőzzük. Amikor a gomba megfőtt, a lisztből, a tejből és a tejfölből habarást készítünk, a mártást behabarjuk, sóval, borssal ízesítjük.
  7. Végül elkészítjük a burgonyalángost. A burgonyákat megtisztítjuk, kockázzuk, enyhén sós vízben megfőzzük.
  8. A vizet leöntjük, a burgonyát összetörjük, sóval, köménnyel, szerecsendióval, a tojással, és a liszttel összegyúrjuk, majd tenyérnyi lángosokat formázunk belőle, és bő olajban kisütjük.
  9. Tálaláskor a tarjaszeletek mellé helyezzük a lángosokat, melyekre gombamártást kanalazunk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 30*40*6 cm
  • költség: 4000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 562
elküldve: 4
receptkönyvben: 172
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Cirmokos

Mióta szakács: 2012.01.01.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: nehéz
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pácolt tarja burgonyalángossal és gombaszósszal, sült tarja lángos körettel, tarja gombamártással és lángossal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

3masmama
3masmama Thu, 2014-05-29 10:05

Ez a lángos magában is megállja a helyét, mondjuk vacsira? Tetszik nekem, kipróbálnám. Mi a véleményed?

dartsanyan
dartsanyan Sun, 2012-05-20 08:46

Egy hibát követtél el a pácolásnál, mégpedig azt, hogy soha de soha nem sózzuk a húst pácolásnál.
Közvetlen sütés előtt kell sózni! Próbáld ki.

adri6170
adri6170 Sun, 2012-02-05 10:31

Hmmm, ezt szívesen megkóstolnám! Szerintem jó a leírás, csak így tovább! ;-)

cirmokos
Cirmokos / cirmokos Sun, 2012-01-29 21:13

Ez az első feltöltött receptem, kérem a kritikákat, mind a recept leírásához, mind az ételhez!

1920
sertéstarja 1.2 kg
0 ízlés szerint
bors 1 kávéskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
fokhagyma 5 gerezd
őrölt fűszerkömény 2 kávéskanál
napraforgó olaj 1.5 dl
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 3 ek
gomba 25 dkg
tejföl 175 g
tej 1 dl
finomliszt 1.5 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 50 dkg
1.2 tk
szerecsendió 0.25 kávéskanál
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
fokhagyma 2 gerezd
tojás 1 db
finomliszt 25 dkg
napraforgó olaj 3 dl