r
Nosalty Logó

Sült tarja burgonylángossal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sült tarja burgonylángossal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A húshoz

A gombamártáshoz

A lángoshoz

Összesen 1923 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A húshoz

A gombamártáshoz

A lángoshoz

Összesen 7692 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A húshoz

A gombamártáshoz

A lángoshoz

Összesen 251 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67 g

Zsír

  • Összesen
    149.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2278.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    820 mg
  • Nátrium
    1052 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 1923 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    267.8 g

Zsír

  • Összesen
    599.3 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    260 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    171 g
  • Koleszterin
    1027 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9114.3 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    455 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    3278 mg
  • Nátrium
    4207 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    307.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1632.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    171 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    417 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    1180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 7692 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A gombamártáshoz

A lángoshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A húshoz való fűszerekből és az olajból elkészítjük a pácot.
  2. A tarját kiklopfoljuk, megsózzuk, majd mindkét oldalát bekenjük a páccal.
  3. Legalább 1 napra a hűtőbe tesszük.
  4. A tarjákat kivesszük a pácból, tepsibe helyezzük (lehet jó szorosan is, összemegy kicsit), kevés vizet öntünk alá, és lefedett tepsiben a sütőben kb. 1,5 órán át sütjük (közben forgatjuk), majd levesszük a takarást és mindkét oldalát pirosra sütjük (ha közben túl sok levet ereszt, leöntünk belőle).
  5. Közben elkészítjük a gombamártást. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, az olajban megpirítjuk.
  6. A megtisztított és felszeletelt gombát beletesszük, megdinszteljük, majd 2 dl vízzel felöntjük, megfőzzük. Amikor a gomba megfőtt, a lisztből, a tejből és a tejfölből habarást készítünk, a mártást behabarjuk, sóval, borssal ízesítjük.
  7. Végül elkészítjük a burgonyalángost. A burgonyákat megtisztítjuk, kockázzuk, enyhén sós vízben megfőzzük.
  8. A vizet leöntjük, a burgonyát összetörjük, sóval, köménnyel, szerecsendióval, a tojással, és a liszttel összegyúrjuk, majd tenyérnyi lángosokat formázunk belőle, és bő olajban kisütjük.
  9. Tálaláskor a tarjaszeletek mellé helyezzük a lángosokat, melyekre gombamártást kanalazunk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30*40*6
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 13557
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 05.

Ajánló

Vasárnapi ebéd, ünnepi vacsora.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A férjem olvasta a recept eredetijét egy receptes újságban, de mi mindent megváltoztatunk kicsit a saját ízlésünk szerint, így ezt is. Jó nehéz, de finom étel, a családunk nagyon szereti.

Hozzávalók

A húshoz

A gombamártáshoz

A lángoshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!