Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Alpesi tarja

Alpesi tarja
Alpesi tarja
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (104)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Balaton parti étteremben ettem először. nagyon finom volt. Elkértem a receptet, és azóta sokat csináltam, mert nagyon laktató és finom.

hozzávalók / 6 adag

A tarjához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vékony hússzeleteket kiklopfoljuk sózzuk, borsózzuk.
  2. A burgonyát megpucoljuk, lereszeljük a kisebbik reszelőn.
  3. Besózzuk, és hagyjuk, hogy levet eresszen.
  4. Kinyomkodjuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a tojást, végül a lisztet. Összekeverjük.
  5. Először lisztbe, majd ebbe a masszába forgatjuk a hússzeleteket.
  6. Lassan szép pirosra sütjük.
  7. Ha kész, a tetejére tejföllel kevert fokhagymát teszünk, végül rászórjuk a reszelt sajtot.
  8. Rizzsel és burgonyapürével tálaljuk.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 150 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 147
össznézettség: 361 334
elküldve: 166
receptkönyvben: 4 578
elkészítve: 259/354
Facebookon megjelent: 4

szakács

Dézi

Mióta szakács: 2011.10.11.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krumplis bundában sült tarja tejföllel, burgonyás kéregben sült tarja

Hozzászólások (104)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2018-10-08 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.10.07. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

dettinek
dettinek Sun, 2017-04-02 11:15

Kedves Dézi, köszönöm szépen a receptet, én is elkészítettem és nagy sikert aratott, isteni finom lett!!! :) :) :) Szívből ajánlom mindenkinek, kis változatosság a sima rántott hús mellett. ;)

svivko
svivko Thu, 2016-02-25 02:08

Kedves Dézi!

Isteni finom! Ropogós, ízes, pont kellemesen fokhagymás! Ezt a receptet mindenkinek ki kell próbálnia!
Egyetlen hozzáfűznivalóm, hogy bár másnapra csak(!) két szelet maradt (mindenki imádta), de mikrózva nagyon kiszáradt pikk-pakk, így frissen ajánlatos a fogyasztása, nem elspájzolva.

Erika Rózsa
Dézi / Erika Rózsa Fri, 2016-03-04 16:37

Kedves svivko . Nagyon köszönöm a dicsérő szavakat. Örülök hogy ízlett remélem máskor is elkészíted majd.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2016-02-11 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.02.10. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2016-02-10 03:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.02.09. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2016-02-09 03:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.02.08. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2016-02-08 03:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.02.07. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2016-02-07 03:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.02.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

miju54
miju54 Tue, 2015-12-01 01:30

Ez az alpesi tartja nem más mint a mátrai borzas, amit ugyan nem tarjából, hanem csirkemellből vagy karajból készítenek. A liszttel, tojással kevert reszelt krumpli, amibe forgatni kell a tócsni vagy lapcsánka. Egyébként valóban nagyon finom, laktató étel.

b-n
b-n Tue, 2015-06-02 11:02

Olvasgatva és elkészítve ezt a receptet az tűnt fel, hogy nem egészen egyértelmű, 2x kell 3 e.k liszt? Sajnos ez nincs feltüntetve, de én így készítettem. Elsőnek, amikor abba fektettem a húsokat, másodjára, amikor a sajtos-tojásos masszát sűrítettem. Mivel az nekem nagyon híg lett, többszöri kinyomkodásra is, így abba is tettem lisztet. (Újkrumplit reszeltem.) Tényleg kicsit leragad, de megfordítható és nem ég le. Jó kis recept, jó kis étel…. Csatlakozom a rajongói klubhoz!

Erika Rózsa
Dézi / Erika Rózsa Tue, 2015-07-07 10:57

Kedves b-n. Igen kétszer kell a liszt, a sózott húsit lisztbe majd a masszába forgatjuk . massza burgonya fokhagyma só. levéből teljesen ki csavarjuk , úgy adjuk hozzá a lisztet a tojást, össze keverjük és forgatjuk. nem kell bele a sajt. a sajt a tejfölbe kell és fokhagyma ez kerül a kisült húsi tetejére, Bő olajban kell sütni , nem szabad hogy leragadjon. Remélem nem bonyolítottam meg :) Jó étvágyat hozzá! Egyébként ha kisültek a húsok és a tepsibe sorba rakod ráteszed a tejfölös fokhagymás sajtot picit sütőbe dugod csak vigyázni kell ne sokáig legyen bent mert kiszárad a húsi, még finomabb :)

balintmonika
balintmonika Sun, 2014-02-02 18:54

Tarjából készítettem el a mai ebédet a fenti recept utasítását követve.Meg kell állapítanom,hogy a recept arra nem tér ki,hogy miután degeszre ettük magunkat,mit kell tenni...Merthogy mi így jártunk.Krumplipürével és francisalátával kínáltam-egyszerűen nagyszerű!:-)

Erika Rózsa
Dézi / Erika Rózsa Tue, 2014-02-04 20:00

balintmonika! nagyon örülök hogy elnyerte tetszésüket:) Legközelebb egy jó pohárka félédes bort ajánlok hozzá legyen az fehér vagy vörös:) Hátradőlés és lazítás:)

huff
huff Sun, 2014-01-05 17:05

Köszönöm a receptet , nagyon finom lett a vasárnapi ebéd ! :D

Panna27
Panna27 Wed, 2013-11-20 10:16

Imádom...már sokadjára csináltam...köszi a receptet :)

szaboadel
szaboadel Sat, 2013-11-02 14:38

Kedves "Dézi"!
Már elmentettem a receptedet, de csak most jutottam hozzá, hogy kipróbáljam, mindig
szeretek új dolgokkal próbálkozni, ma elkészítettem, nagyon finom lett, kurkumás rizst
készítettem mellé, a családom díjazta, bár a fényképet látva, nekem úgy tűník, mintha
még egy kicsit sütve is lett volna, hogy a sajt ráolvadjon.Nagyon finom volt, köszönöm
a receptet, máskor is elkészítem.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

Adriennke26
Adriennke26 / Adriennke26 Fri, 2013-11-01 15:32

Ezt a receptet én Mátrai borzasként ismerem, az egyik országos ételszállító cég szerepelteti az étlapján, én is tőlük rendelve ettem először ilyet.
Örülök, hogy rábukkantam erre a receptre. Ma ez volt az ebéd, nagyon ízlett. Én karajból készítettem, és én is fedél alatt sütöttem, így nem lett száraz (a férjem nem szívesen eszik karajt, mert neki az túl száraz; én meg nem szívesen eszek tarját, mert az meg nekem túl zsíros).
Köszönöm a receptet, biztosan fogom többször is készíteni!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2013-10-10 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.10.09. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Pezo
pezo / Pezo Wed, 2013-10-09 22:06

Évekkel ezelőtt "Mátrai borzas"-ként mutatkozott be nekünk ez a finomság. Mindenféle húsból finom, csirkemell, karaj, pulykamell, de még jól kiklopfolt sertéscombból is készítettem már. Mindenkinek tudom ajánlani, igazán laktató étel.
Köszönöm, hogy feltetted! :)

Erika Rózsa
Dézi / Erika Rózsa Thu, 2013-10-10 14:55

Én ezt egy Balaton parti étteremben ettem Polgármesterünk barátja éttermében ott kértem el a receptet mert nagyon finomnak találtam:) Én alpesi-tarjának neveztem el, Mivel a nevét nem árulták el. Tulajdonképpen a finom vacsorát István a tulajdonos ajánlotta, az étlapot akkor nem is láttam:) De úgy tűnik sok neve van! Nagyon köszönöm nektek a sok dicsérő szavakat.Nagyon jó sütést főzést kívánok nektek:) Üdv Dézi.

zsanett114
zsanett114 Wed, 2013-10-09 18:59

Velencén a Szt.
Orbán Kisvendéglőben lehet isteni "borzas hús"-t kapni!

ercsu
ercsu Mon, 2013-08-26 18:19

Én a múlthéten találkoztam ezzel a finomsággal a Balaton partján Siófokon,Papok kedvenceként volt az étlapon és nagyon ízletes volt meg is fogom csinálni a hétvégén :)

P_Nóra
Nóra04 / P_Nóra Sat, 2013-05-11 07:45

Kedves Dézi!
A család nevében is köszönet ezért a receptért! Fantasztikusra sikeredett! Máskor is el fogom készíteni! :) Még egyszer köszönjük!
Szép hétvégét!

Erika Rózsa
Dézi / Erika Rózsa Fri, 2013-05-17 10:53

Kedves P_Nóra! Nagyon örülök hogy ízlett és hozzá járulhattam a család étrend kiegészítéséhez:))
Neked is szép napot, jó sütést főzést:)

kitti93
Kitti / kitti93 Wed, 2013-03-20 17:58

Köszönöm a receptet, isteni finom! Mindenkinek csak ajánlani tudom!
üdv: Kitti

osztroha
osztroha Wed, 2012-11-14 14:26

Szia Dézi! Nagyon finom, csak egy problémám volt vele. A krumpli egyszerűen nem tapadt rá a lisztezett húsra. Bea

362
sertéstarja 50 dkg
burgonya 5 közepes db
finomliszt 3 evőkanál
tojás 2 db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
tejföl 150 g
sajt 10 dkg