Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustárban pácolt serpenyős tarja

Mustárban pácolt serpenyős tarja
Mustárban pácolt serpenyős tarja
41 perc / előkészület: 15 perc sütés: 26 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ritkán készítek húst ezzel a sütési technikával. A pácolást mostanában gyakrabban választom, hisz így ízletesebb, porhanyósabb hús varázsolható az asztalra. A sok krumpli és rizsköret után pedig igazán jól esett hozzá egy kis színes vitaminsaláta.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Melegen, színes vitaminsalátával kínáljuk, amit így készítünk:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a 2 fej lilahagymát karikára, a 3 közepes paradicsomot és a kisebb rúd kígyóuborkát félkarikára vágjuk.
Meghintjük 1 csipet sóval, rászórunk kevés frissen őrölt borsot, és meglocsoljuk 1 ek olívaolajjal.
Jól összeforgatjuk, és tálaljuk.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tarjaszeleteket alaposan megtisztítjuk, a széleit kicsit bevagdaljuk, hogy sütéskor ne ugorjon össze.
  2. Leitatjuk róla a vizet, majd meghintjük sóval, borssal.
  3. Egy tálba kanalazzuk a mustárt, a tarjákat megforgatjuk benne. Pár órát hagyjuk pácolódni, de még jobb, ha előző este beforgatjuk.
  4. Egy magasabb falú serpenyőben annyi olajat forrósítunk, hogy a hús szeleteket ne lepje el.
  5. A tarják mindkét oldalát kb. 13-13 perc alatt közepes lángon megsütjük.
  6. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 47 437
elküldve: 5
receptkönyvben: 218
elkészítve: 17/17
Facebookon megjelent: 1

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült tarja színes vitaminsalátával, mustáros pácolt tarja, sertéstarja mustáros pácban

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

yvycsajszi
yvycsajszi / yvycsajszi Sun, 2016-07-10 09:15

Kedves Andi! Ez nagyon-nagyon finom lett! Köszönöm a receptet, máskor is elkészítem! Üdv: yvycsajszi

886
mangalica tarja 60 dkg
1 kávéskanál
fekete bors 3 csipet
mustár 6 ek
napraforgó olaj 2 dl