r
Nosalty Logó

Mustárban pácolt serpenyős tarja

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Andi80_
Mustárban pácolt serpenyős tarja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 885 kcal
  • 13% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 2655 kcal
  • 13% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 318 kcal
  • 13% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    82.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1424 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    860 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 885 kcal
  • 13% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.8 g

Zsír

  • Összesen
    246.2 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4272 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1205 mg
  • Nátrium
    2579 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    465.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    453 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 2655 kcal
  • 13% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tarjaszeleteket alaposan megtisztítjuk, a széleit kicsit bevagdaljuk, hogy sütéskor ne ugorjon össze.
  2. Leitatjuk róla a vizet, majd meghintjük sóval, borssal.
  3. Egy tálba kanalazzuk a mustárt, a tarjákat megforgatjuk benne. Pár órát hagyjuk pácolódni, de még jobb, ha előző este beforgatjuk.
  4. Egy magasabb falú serpenyőben annyi olajat forrósítunk, hogy a hús szeleteket ne lepje el.
  5. A tarják mindkét oldalát kb. 13-13 perc alatt közepes lángon megsütjük.
  6. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
  • Sütés ideje: 26 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 317
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 72650
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 23.

Ajánló

Melegen, színes vitaminsalátával kínáljuk, amit így készítünk: Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a 2 fej lilahagymát karikára, a 3 közepes paradicsomot és a kisebb rúd kígyóuborkát félkarikára vágjuk. Meghintjük 1 csipet sóval, rászórunk kevés frissen őrölt borsot, és meglocsoljuk 1 ek olívaolajjal. Jól összeforgatjuk, és tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mustárban pácolt serpenyős tarja
Andi80_ 380 recept

Ritkán készítek húst ezzel a sütési technikával. A pácolást mostanában gyakrabban választom, hisz így ízletesebb, porhanyósabb hús varázsolható az asztalra. A sok krumpli és rizsköret után pedig igazán jól esett hozzá egy kis színes vitaminsaláta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!