r
Nosalty Logó

Sült pisztráng nyáridéző rukkolasalátával

Miss Lemon
Sült pisztráng nyáridéző rukkolasalátával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A halhoz

A salátához

1186
Kalória
54.7g
Fehérje
44.6g
Szénhidrát
89.4g
Zsír
418.1g
Víz
143.9g
Koleszterin
7.7g
Élelmi rost
4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A halhoz

A salátához

Összesen 1186 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A halhoz

A salátához

Összesen 2374 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A halhoz

A salátához

Összesen 146 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    89.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1896.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    773 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    418.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    287 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    813 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1047 micro
Összesen 1186 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    109.4 g

Zsír

  • Összesen
    178.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3793.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    947 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1547 mg
  • Nátrium
    945 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    89.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    836.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    574 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1625 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2094 micro
Összesen 2374 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    157 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 146 kcal

Elkészítés

A halhoz

  1. A salátát érdemes 1-2 órával az étkezés előtt elkészíteni. A rukkolát megmossuk, majd a feldarabolt olívabogyóval, paradicsommal és mozzarellával összekeverjük.
  2. Meglocsoljuk az olívaolajjal és a borecettel, végül óvatosan megsózzuk, és hagyjuk állni.
  3. A pisztrángokat alaposan megmossuk, leitatjuk róluk a vizet.
  4. Sóval, frissen őrölt borssal alaposan bekenjük a halakat kívül-belül, majd a hasukat megtöltjük a zöldfűszerekkel, a félbe vágott citromkarikákkal és a fokhagymagerezdekkel.
  5. A krumplit megpucoljuk, és vékony karikákra vágjuk.
  6. Egy tepsibe tesszük a befűszerezett halakat, és közéjük/köréjük sorakoztatjuk a krumplikarikákat, amit szintén sózunk, rozmaringgal, kakukkfűvel fűszerezünk.
  7. Az egészet meglocsoljuk némi olívaolajjal, majd alufóliával lefedve a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 40 percig sütjük, és mikor már a krumpli is majdnem teljesen megadta magát, fólia nélkül 200 fokon még negyed órát pirítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 55 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Így tél végén nagyon jól tud esni ez nyárias ízvilágú étel. A krumpli nélkül kifejezetten könnyű ebédet kaphatunk, de azért mégis csak tél van, kell az energia!:) A 2,5 éves lányom, mikor meglátta az ebédet, nevetve megkérdezte: De miért van tarhonyából a hal szeme?:)

További receptek

Strandos hekk

A lángost, a hekket és a főtt kukoricát magában foglaló "szentháromság" tagjaként, a paprikás lisztbe forgatott és bő olajban kisütött hal az egyik legkeresettebb strandétel ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...