r
Nosalty Logó

Puliszkagombóc pisztránggal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Fonott Kalács
Puliszkagombóc pisztránggal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 866 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 866 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 89 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6465.3 g
  • Cink
    263 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    206 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    801 mg
  • Nátrium
    4802 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    687.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    248 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    26 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    121 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1355 micro
Összesen 866 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6465.3 g
  • Cink
    263 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    206 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    801 mg
  • Nátrium
    4802 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    687.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    248 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    26 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    121 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1355 micro
Összesen 866 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.8 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 89 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megfőzzük a kukoricadarát 5 dl vízben (hidegen keverjük bele), egy tk sóval, folyamatosan kevergetve, míg kb 5 perc múlva rotyogni kezd. Félretesszük, megvárjuk, míg teljesen kihűl.
  2. Egy tepsit kikenünk zsírral, majd a pisztráng mindkét felét megsózzuk, borsozzuk.
  3. Amikor kihűlt a puliszka, egy evőkanállal kiszedünk belőle a tenyerünkbe, és egy tk túrót teszünk a közepébe. Majd az evőkanál külső felével visszahajtogatjuk a puliszka széleit, míg teljesen eltakarjuk a túrót, lehet még szedni hozzá. Aztán gombócot formázunk belőle, és a hal mellé tesszük. Megborsozzuk a tetejét. Így négy gombócot fogunk kapni.
  4. Betoljuk a sütő legalsó polcára, majd negyed óra múlva megfordítjuk a halat és a gombócokat, és további negyed óráig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1226
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 16.

Ajánló

Juhtúrót, tejfölt lehet önteni a tetejére.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Puliszkagombóc pisztránggal
Fonott Kalács 77 recept

Wass Albert könyvéből, a Funtineli boszorkányból való recept. Nagyon megtetszett, amikor olvastam, azonnal ki akartam próbálni. A puliszka és a hal nagyon illenek egymáshoz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek