Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült paradicsomleves halgombóccal

Sült paradicsomleves halgombóccal
Sült paradicsomleves halgombóccal
95 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Együnk halat, együnk kevesebb húst. Én mindig ezt hallom meg olvasom. A legújabb "tukmálás" pedig a konzerv hal, hogy az milyen olcsó és milyen egészséges. Arról nem is beszélve, milyen egyszerű a felhasználása, mert már csak enni kell. Ismét David Lebovitz receptjénél kötöttem ki, mert egy paradicsomos alapot, lét vagy szószt szerettem volna készíteni a halgombócokhoz, és nála találtam ezt a finom, sült paradicsomleves receptet. De ismét "belepancsoltam" az én elképzelésemet: sült paprikát. Végül is ez a recept úgy született, hogy gyerekként nagy kedvencem volt a paradicsomos hal, amit minden közértben árultak, és azt szerettem volna felnőttesebb stílusban előadni.

hozzávalók / 8 adag

a leveshez

a halgombóchoz

ajánlat

Ha valaki nem kedveli a karakteres ízeket, akkor ne rakja a halszószt meg a szardellapasztát egyszerre a gombócokba, csak az egyiket.

Szólj hozzá!

elkészítés

a leveshez

  1. A paradicsomokat vágjuk félbe, egy sütőlemezen forgassuk össze 2 ek olajjal, majd rendezzük el a vágott felükkel lefele. Sózzuk, borsozzuk, a fele hagymát felszeletelve meg a fele fokhagymát zúzva hozzáadjuk.
  2. A paprikát kicsumázzuk, ujjnyi karikára vágjuk, egy másik sütőlemezen összeforgatjuk a maradék olajjal. Szinten sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a maradék hagymát, fokhagymát.
  3. Forró sütőbe rakva (200 C) 25-30 percig sütjük.
  4. Öntsük egy fazékba a megsült paprikát meg paradicsomot (ne teflonosba), adjuk hozzá a vizet, kakukkfüvet meg a cukrot. Melegítsük fel, majd kis lángon főzzük 10 percig. Botmixerrel pürésítjük. Kóstoljuk meg, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.

a halgombóchoz

  1. A halról leöntjük a levet, összedolgozzuk a zabpehellyel, citromlével, halszósszal, szardellapasztával, tojással meg a felaprított petrezselyemmel.
  2. 4 cm átmérőjű gombócokat formázunk belőle, és meghempergetjük a pankóban.
  3. Egy sütőlemezt bekenünk leheletnyi olajjal, rárakjuk a gombócokat, ha van olajspray kéznél, a tetejüket is lefújhatjuk vele.
  4. 220 C-on 25 percig sütjük.
  5. Csak tálaláskor rakjuk a levesbe, mert hamar elázik.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 773
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomleves halgombóccal, halgombócos paradicsomleves, sült paprikás paradicsomleves

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

banalt
csakegygourmet / banalt Wed, 2017-03-08 17:13

Kedves Witch!
Ez a halgombóc (szarellapaszta nélkül is) frenetikus.
A levesbe turmixoltam egy kis csicseriborsót is. :)

banalt

witch
witch / witch Thu, 2017-03-09 17:43

De, jo, nagyon orulok, hogy izlett! Igen, biztos jobb ugy, mert a lanykam mondta, hogy igy mar tulsagosan hal ize van. :o) A csicseri nagyszeru otlet! Tovabbi kellemes kiserletezgetest kivanok.

udv:witch

280
paradicsom 90 dkg
kápia paprika 80 dkg
fokhagyma 7 gerezd
olívaolaj 4 ek
vöröshagyma 1 közepes db
víz 1 l
kakukkfű 2 teáskanál
cukor 2 ek
2 teáskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
tonhalkonzerv 40 dkg
zabpehely 10 dkg
citromlé 1 citromból nyert
halszósz 2 teáskanál
szardellapaszta 0.5 dkg
tojás 1 db
petrezselyem 0 ízlés szerint
panko 5 dkg