Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg paradicsomleves

Hideg paradicsomleves
Hideg paradicsomleves
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon meleg volt, nem volt kedvem a tűzhely mellett állni. A Prima Konyhában találtam egy receptet, aminek a fűszerezését  egy kicsit megváltoztattam. Így lett ez a leves. Paradicsomkedvelőknek ajánlom!


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomokat forró vízbe dobjuk, majd héjukat lehúzzuk. A csumájukat kivágjuk.
  2. Felszeleteljük és turmixban (vagy botmixerrel) pépesítjük. Hűtőbe tesszük.
  3. A paprikákat, a szárzellert és az uborkát nagyon apró kockára vágjuk.
  4. A paradicsomot az olívaolajjal összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A zúzott fokhagymával, a zöldfűszerekkel és  a citromlével ízesítjük.  Ha kell, cukrot adunk hozzá.
  5. Jeges hideg vízzel felengedjük. Beleszórjuk a felkockázott zöldségeket és hidegen tálaljuk.
     

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 19 633
elküldve: 6
receptkönyvben: 172
elkészítve: 0/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

paradicsomleves hidegen

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Damjanics
Damjanics Mon, 2015-06-29 17:46

Hasonló kellemes kánikula idején a hideg céklaleves nyers uborkával, tálaláskor egy kanál tejföllel. Létezik hideg spenót vagy sóska püré leves is keménytojás karikákkal.

b-n
b-n Fri, 2014-10-03 11:01

Nyáron készítettem, érdekes ízvilágot kapott a nem megszokott belevalóktól, de jó lett.

164
paradicsom 10 nagy db
olívaolaj 3 ek
víz 1 l
piros kaliforniai paprika 0.5 db
sárga kaliforniai paprika 0.5 db
halványító zeller 1 közepes szár
uborka 5 dkg
citromlé 1 fél citromból nyert
zöldfűszer 2 teáskanál
fokhagyma 1 gerezd
cukor 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint