r
Nosalty Logó

Sült paradicsomleves halgombóccal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
witch
Sült paradicsomleves halgombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

a leveshez

a halgombóchoz

Összesen 276 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

a leveshez

a halgombóchoz

Összesen 2216 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

a leveshez

a halgombóchoz

Összesen 63 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1447.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    992 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    130 micro
  • β-karotin
    1837 micro
  • β-crypt
    403 micro
  • Likopin
    2895 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 276 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    160.3 g

Zsír

  • Összesen
    83.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11580.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    365 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    510 mg
  • Foszfor
    2275 mg
  • Nátrium
    7938 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2873 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1578 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    988 mg
  • D vitamin:
    1116 micro
  • K vitamin:
    305 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    594 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    1040 micro
  • β-karotin
    14697 micro
  • β-crypt
    3220 micro
  • Likopin
    23157 micro
  • Lut-zea
    1877 micro
Összesen 2216 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    655 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 63 Kcal

Hozzávalók

a leveshez

a halgombóchoz

Elkészítés

a leveshez

  1. A paradicsomokat vágjuk félbe, egy sütőlemezen forgassuk össze 2 ek olajjal, majd rendezzük el a vágott felükkel lefele. Sózzuk, borsozzuk, a fele hagymát felszeletelve meg a fele fokhagymát zúzva hozzáadjuk.
  2. A paprikát kicsumázzuk, ujjnyi karikára vágjuk, egy másik sütőlemezen összeforgatjuk a maradék olajjal. Szinten sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a maradék hagymát, fokhagymát.
  3. Forró sütőbe rakva (200 C) 25-30 percig sütjük.
  4. Öntsük egy fazékba a megsült paprikát meg paradicsomot (ne teflonosba), adjuk hozzá a vizet, kakukkfüvet meg a cukrot. Melegítsük fel, majd kis lángon főzzük 10 percig. Botmixerrel pürésítjük. Kóstoljuk meg, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.

a halgombóchoz

  1. A halról leöntjük a levet, összedolgozzuk a zabpehellyel, citromlével, halszósszal, szardellapasztával, tojással meg a felaprított petrezselyemmel.
  2. 4 cm átmérőjű gombócokat formázunk belőle, és meghempergetjük a pankóban.
  3. Egy sütőlemezt bekenünk leheletnyi olajjal, rárakjuk a gombócokat, ha van olajspray kéznél, a tetejüket is lefújhatjuk vele.
  4. 220 C-on 25 percig sütjük.
  5. Csak tálaláskor rakjuk a levesbe, mert hamar elázik.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2957
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 21.

Ajánló

Ha valaki nem kedveli a karakteres ízeket, akkor ne rakja a halszószt meg a szardellapasztát egyszerre a gombócokba, csak az egyiket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Együnk halat, együnk kevesebb húst. Én mindig ezt hallom meg olvasom. A legújabb "tukmálás" pedig a konzerv hal, hogy az milyen olcsó és milyen egészséges. Arról nem is beszélve, milyen egyszerű a felhasználása, mert már csak enni kell. Ismét David Lebovitz receptjénél kötöttem ki, mert egy paradicsomos alapot, lét vagy szószt szerettem volna készíteni a halgombócokhoz, és nála találtam ezt a finom, sült paradicsomleves receptet. De ismét "belepancsoltam" az én elképzelésemet: sült paprikát. Végül is ez a recept úgy született, hogy gyerekként nagy kedvencem volt a paradicsomos hal, amit minden közértben árultak, és azt szerettem volna felnőttesebb stílusban előadni.

Hozzávalók

a leveshez

a halgombóchoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek