Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pappa al pomodoro Zsanett konyhájából

Pappa al pomodoro Zsanett konyhájából
Pappa al pomodoro Zsanett konyhájából
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű és nagyon ízletes. Minél több időt hagyunk neki főni, annál jobb lesz. Rengetegszer elkészítettem már, más-más arányban, de ez a recept vált be a legjobban, sőt annyira, hogy még a vendégeim is azt mondták, ez igen, és kétszer mertek. Tudni kell, nem egyszerű társaság a baráti csapatom, mert akkor is találnak kivetnivalót, amikor nincs, persze csak poénkodnak, de erre nem tudtak semmit mondani, csak azt, hogy tökéletes... Büszke is vagyok, mert olaszoktól ilyet hallani...

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Finom melegen, de akár hidegen is fogyasztható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy lábasban, dobjuk bele a fokhagymát és a fehér hagymát, majd 6-8 percig dinszteljük.
  2. Adjuk hozzá az előzőleg megtisztított, összevágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, majd lefedve kb. 40 percig főzzük.
  3. Ezután adjuk hozzá az apró kenyérdarabkákat, és még kb. 5-10 percig főzzük.
  4. Öntsük hozzá folyamatosan a levest, és kevergetve addig főzzük, amíg a kenyér szétmállik, és a leves besűrűsödik (kb. 30 perc).
  5. Miután elkészült, tegyük félre, adjuk hozzá a bazsalikomot, majd kb. 1 órát hagyjuk lefedve pihenni.
  6. Szobahőmérsékleten vagy melegen tálaljuk. Mielőtt tálalnánk, locsoljuk meg extra szűz olívaolajjal.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 530
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsanett111

Mióta szakács: 2010.08.22.
12 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

toszkán paradicsomleves, paradicsom-főzelék, olasz paradicsomos főzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

214
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
fehér hagyma 1 közepes db
paradicsom 900 g
kenyér 300 g
csirke alaplé 8.5 dl
bazsalikom 20 levél
olívaolaj 1 ek