r
Nosalty Logó

Sült oldalas káposztás tésztaágyon

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Edit
Sült oldalas káposztás tésztaágyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az oldalashoz

A tésztához

Összesen 994 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az oldalashoz

A tésztához

Összesen 5967 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az oldalashoz

A tésztához

Összesen 170 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    936.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 994 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    240.8 g

Zsír

  • Összesen
    339.3 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    840 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5618.4 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    552 mg
  • Kálcium
    661 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    562 mg
  • Foszfor
    2725 mg
  • Nátrium
    1043 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.8 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1771.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    310 mg
  • D vitamin:
    956 micro
  • K vitamin:
    614 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1565 micro
  • Kolin:
    806 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    264 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 5967 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Az oldalashoz

A tésztához

Elkészítés

Az oldalashoz

  1. Az oldalast tetszés szerinti egyforma darabokra vágjuk, tepsibe vagy jénaiba rakjuk.
  2. A fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük és a majorannával, sóval, borssal, pirospaprikával együtt jól elkeverjük.
  3. Ezzel a páccal jól bedörzsöljük a húst és állni hagyjuk, de lehet rögtön sütni is. Vizet öntünk alá, mellédobjuk a megtisztított hagymát és a sütő középső rácsára téve szép pirosra sütjük, közben többször meglocsoljuk a szaftjával.
  4. A káposztát lereszeljük.
  5. Az olajat felforrósítjuk egy lábasban és a cukrot pár perc alatt világosra karamellizáljuk.
  6. Beleszórjuk a káposztát, sóval, borssal ízesítjük és 20 perc alatt megdinszteljük.
  7. Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és a káposztával összekeverjük, tálra szedjük, ráhalmozzuk a sült húst , pici szaftot is tehetünk rá és forrón tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8263
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 05.

Ajánló

Ajánlott előző este bepácolni, mert akkor még porhanyósabb és ízletesebb lesz a húsunk. Ajánlom kipróbálásra mindenkinek! Jó étvágyat hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a sült hús és a tészta párosítását. Sült tyúkot sült májas tésztával szoktam készíteni, aminek a receptje itt olvasható. Most a  "Príma Konyha" újságban akadtam erre a receptre, kissebb változtatással el is készítettem. Nagyon finom lett. Sokan néznek rám furcsán, amikor a sülthús mellé tésztát ajánlok, de amikor kipróbálják, mindig pozítív jelzést kapok vissza.

Hozzávalók

Az oldalashoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek