Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Oldalas lassan sütve

Oldalas lassan sütve
Oldalas lassan sütve
345 perc / előkészület: 15 perc sütés: 330 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ünnepi kaja, de stresszmentesen elkészíthető, csak idő kell hozzá. Előre összeállíthatjuk a tepsiben, utána csak be kell tenni a sütőbe, és ha kész, gyorsan tálalható. Vigyázat, a hús nagyon puha és szaftos, fogyasztása függőséget okoz! A végén leöntött zsír pedig kiváló kenyérre kenve.

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

ajánlat

Szerethető étel, petrezselymes krumplival kitűnő. A hagymás-fokhagymás almás szaft kicsit édeskés íze illik a zsírosabb húshoz. Mellé javaslok egy komolyabb olaszrizlinget vagy egy könnyű alföldi vöröset fogyasztani. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az oldalast a csontok mellett csíkokra vágjuk, egy csont marad egy darab húsban. Hagymát centi vastagra szeleteljük, fokhagymát megtisztítjuk. Almát félbevágjuk, magházát kivágjuk. Kelbimbót félbevágjuk.
  2. Tepsibe szórjuk a hagymát, fokhagymát, rátesszük az oldalascsíkokat, sózzuk, borsozzuk. Közérakjuk a vágással felfelé fordított fél almákat és a kelbimbót. A langyos sertészsírt rákenjük a tetejére.
  3. Lefedjük alufóliával, és 100 Celsius fokon 5 órát sütjük, az időtartam nem tévedés! Viszont elvan a sütőben, és nem kell foglalkozni vele. Akkor jó, ha a csont könnyedén kiszedhető a húsból.
  4. Ekkor levesszük a fóliát, és 30 perc alatt 180 C fokon pirosra sütjük.
  5. A zsír nagyját leöntjük a tetejéről, félretesszük zsíros kenyérnek. A húsokat tálra tesszük. A hagyma egy részét mellérakjuk, a többi párolt hagymát, fokhagymát, almát, kelbimbót és a hús szaftját botmixerrel mártássá dolgozzuk össze, és a hús mellé tálaljuk.
  • sütési hőfok: 100°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 8 341
elküldve: 3
receptkönyvben: 54
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mikibácsi

Mióta szakács: 2016.04.29.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

oldalas lassan sütve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

587
sertésoldalas 800 g
vöröshagyma 250 g
alma 100 g
fokhagyma 50 g
10 g
fehér bors 1 g
kelbimbó 50 g