Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi tyúkhúsleves Mercedestől

Házi tyúkhúsleves Mercedestől
Házi tyúkhúsleves Mercedestől
280 perc / előkészület: 10 perc főzés: 270 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lent voltunk a párom falusi családjánál, ahol jöttek a rokonok megnézni a Kicsilányunkat. Volt aki sütött,volt aki befőttel vagy éppen házi tyúkkal, házi készítésű tésztával kedveskedett nekünk. Így gondoltam csinálok belőle egy nagyon finom házi tyúkhúslevest, ami tényleg igen jól sikerült, hála annak a gyönyörű sárga tyúkocskának.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A  tyúkot sós, hideg vizben (kb. 2.5 liter) feltesszük főni. A tetején keletkező habot szűrőkanállal mindig szedjük le. Így főzzük nagyon alacsony lángon, gyöngyözve kb. 1,5 órát.
  2. Majd utána beletesszük a zöldségeket, petrezselymet, fokhagymát, a fekete borsot és a két végétől megszabadított vöröshagymát HÉJASTÓL. Így főzzük fedő alatt további 3 órát.
  3. Amikor elkészült a leves, egy tálra tesszük a húst, egy másikra a zöldségeket. Én ilyenkor még egyszer átszűröm az egész levest.
  4. Főzzünk ki hozzá házi tésztát, vagy ennek hiányában cérnametéltet vagy valamilyen jobb minőségű levesbetétet.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 073
elküldve: 6
receptkönyvben: 149
elkészítve: 9/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tyúkhúsleves, húsleves házi tyúkkal, zöldséges húsleves

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tarackos
Tarackos / Tarackos Mon, 2013-03-18 12:41

Egyes vidéki helyeken(pl:Somogyban)a tyúkhúslevest úgy készítik,hogy a sárgarépa,fehérrépa(zöldség)és petrezselymen kívül csak zöld paprikát és vöröshagymát tesznek a levesbe.Fűszerként a borson és són kívül mást nem használnak.Tanúsíthatom mivel többször volt szerencsém megkóstolni,hogy más nem is hiányzott belőle,mert annyira intenzív íze volt a tyúk íze,hogy csak rontott volna rajta.Persze ez a recept nem érvényes a multiknál vásárolt tyúk utánzatokra.Már ránézésre is elmegy az ember kedve a főzéstől....

Ardnax0
Ardnax0 Mon, 2012-06-25 15:21

Életem első tyúkhúslevese, és nagyon jó lett! Köszönöm! :)

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Tue, 2012-06-26 12:38

Kedves Ardnax0!Akkor dicséretetet kell,hogy kapj,amiért elsőre ennyire jól sikerült.Gratulálok.És Én is köszönöm:) Üdv:Mercedes

Lelike
Lelike Sat, 2012-05-26 15:58

Én biztos elkészitem,gyönyörű szine van a levesnek.Ha házi tyúkból készül,akkor nincs szükség semmilyen plusz szinezésre.Grat a recepthez!

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Sat, 2012-05-26 18:50

Köszi szépen!Teljesen egyetértek.Házi tyúkból készült levesnek gyönyörü szine van minden trükk nélkül.További szép napot:)

sner
sner Fri, 2012-05-25 00:13

Igen nekem is hiányzik belőle a felsorolt alapanyagok.
De amiért írok az hogy majd egyszer próbálja ki mindenki azt hogy amikor megpucoljátok a zöldségeket akkor ne a kukába kössön ki az összes zöldség héja hanem tegyétek fel külön edénybe főni! Azt is lehet vagy 2-órán át lassú tűzön főzni majd szűrjétek bele a levesbe isteni ízt ad minden levesnek.
Eddig akinek tanácsoltam ezt és kipróbálta az azóta mindig így csinálja:)

zsuzsi965
zsuzsi965 Thu, 2012-05-10 08:08

Nekem hiányzik belőle a zeller, a karalábé vagy kelkáposzta, meg paprika, paradicsom. Fokhagymát viszont sohasem teszek bele.

361
tyúk 1.2 kg
0 ízlés szerint
fekete bors 8 szem
zeller 1 közepes db
tv paprika 1 db
burgonya 3 db
sárgarépa 3 db
fehérrépa 2 db
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 közepes fej
eperlevél tészta 250 g
víz 2.5 l