r
Nosalty Logó

Hagyományos tyúkhúsleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Hagyományos tyúkhúsleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 584 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2925 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 43 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1090.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1047.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    504 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    352 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1489 micro
  • β-karotin
    4489 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1174 micro
Összesen 584 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.8 g

Zsír

  • Összesen
    130.2 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    619 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5452.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    773 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    555 mg
  • Foszfor
    2423 mg
  • Nátrium
    1430 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    5235.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2518 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    380 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    1759 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    831 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    7444 micro
  • β-karotin
    22447 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5869 micro
Összesen 2925 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    111 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 43 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsokat beáztatjuk 1-2 órára. Megtisztítjuk a tokoktól és más oda nem illő dolgoktól.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk. Egy 5 literes edénybe pakoljuk a húsokat és a hagymát. Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi (kb. 3-4 l). Először nagy lángon melegítjük, amíg fel nem forr, utána kis lángra vesszük, és sózzuk, borsozzuk. A habját mindig szedegessük le egy szűrővel.
  3. A zöldségeket ízlés szerint feldaraboljuk és megmossuk. Ha a levesünk elforrta a habját, akkor belepakolhatjuk a zöldségeket és az összekötözött petrezselymet.
  4. A vége felé kivesszük a petrezselymet, a hagymát és paprikát. Hagyjuk tovább főni a levesünket.
  5. Ha úgy gondoljuk, hogy megfőtt a leves, akkor kivesszük a tyúk lábát, és ha a lábujj porcairól és az ízületeiről kezd szétrepedezni a bőr, akkor jó. Elzárjuk, külön vesszük a zöldségeket és a húsokat. A levét hagyjuk egy kicsit leülepedni, majd finom szűrőn átszűrjük. Az edény alján hagyjunk két merőkanálnyi levest.
  6. A maradék levest egy kis edénybe felforraljuk, és kifőzzük benne a tésztát. Ha megfőtt a tészta, nem szűrjük le, hanem lefedjük egy fedővel, és hagyjuk állni 20 percig. A levest a hússal, a zöldségekkel és a tésztával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 326
  • Tegnapi nézettség: 237
  • 7 napos nézettség: 2441
  • Össznézettség: 854735
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a tipikus "ahány ház annyi szokás" recept, mindenki másképp csinálja. Legfinomabb leves a házi tyúkból lesz. Általában ünnepekre vagy vasárnapra főzzük.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek