Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült lótusz-csirkemell

Sült lótusz-csirkemell
Sült lótusz-csirkemell
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek kísérletezgetni a keleti ételekkel, és kezdem nagyon megszeretni az ázsiai ízeket, recepteket. Így készült el ez is. :-)

hozzávalók / 2 adag

Csirke-lótusz

Szósz

Szólj hozzá!

elkészítés

Csirke-lótusz

  1. A felkockázott csirkemellet besózzuk (ha sós a szójaszószunk, akkor óvatosan), cukrozzuk, hozzáadjuk a szójaszószt, és állni hagyjuk öt percet. Öt perc után adjuk hozzá az osztrigaszószt is. (Ha nincs osztrigaszósz, akkor helyettesítsük szójaszósszal.)
  2. Felforrósítunk egy wokot, beletesszük a szezámolajat (lehet keverni növényi olajjal), majd belereszeljük a gyömbért, a fokhagymát.
  3. Amint illatoznak, a csirkét hozzáadjuk, majd a hagymát is. Egy kicsit pirítjuk, majd a lótuszgyökeret is hozzáadjuk. Öntsük fel egy kis vízzel, majd fedjük le. Addig pároljuk, amíg a csirke meg nem puhul (5-10 perc).
  4. Amint elfőtte a levet az egyveleg, akkor fokozatosan kezdjük hozzáönteni a szószt. A legvégén meglocsolhatjuk az ételt földimogyoró olajjal vagy szezámolajjal. Tálaljuk rizzsel és szezámmaggal.

Szósz

  1. A kukoricalisztet, a szójaszószt és a vizet keverjük össze, és hagyjuk állni. Lehet több vizet is felvesz, mint egy dl.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 948
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

ázsiai csirke, fűszeres csirke lótusszal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

467
csirkemell filé 300 g
0.5 ek
cukor 1 ek
szójaszósz 3 ek
osztrigaszósz 2 ek
szezámolaj 2 ek
gyömbér 15 g
fokhagyma 15 g
salottahagyma 15 g
lótuszgyökér 300 g
kukoricaliszt 2 csapott ek
szójaszósz 2 ek
víz 1 dl