r
Nosalty Logó

Balzsamecetes csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Balzsamecetes csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 263 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1056 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 84 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    243 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 263 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1987.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1239 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    972.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 1056 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 84 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon, erősebb tűzön elkezdjük pirítani a félfőre vágott lila hagymát. Mikor kissé puhulni kezd, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csirkemellet, és addig pirítjuk, míg kifehéredik. Közben sózzuk, borsozzuk.
  2. Mikor elváltozott a színe, felöntjük 2 dl fehérborral, és erős tűzön addig sütjük, míg a bor alkoholtartalma elszáll (2 perc).
  3. Hozzáadjuk a balzsamecetet vagy balzsamecetkrémet, és további 2 percig pirítjuk.
  4. Párolt rizzsel, korianderlevéllel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 1856
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Balzsamecetes csirke
Évi néni 1830 recept

A minap estem át egy kisebb műtéten, tehát újra előnyben részesítem a villámgyorsan elkészíthető ételeket. Ez is elkészült kb. 10-12 perc alatt.

Hozzászólások

nyultanti

El se tudtam képzelni, hogy milyen íze lesz, de annyira gyorsan elkészül, hogy muszáj volt kipróbálnom. Nagyon finom lett! Köszönöm a receptet, felkerül a rendszeresen készített ételek listájára!!!

Évi néni

Köszönöm szépen. A csirkemell mindig elkészül néhány perc alatt, ezért is favorizálom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egészséges ételek, amelyek nagy mennyiségben ártalmasak lehetnek

Attól, hogy valami egészséges, még nem biztos, hogy nagy mennyiségben is az – ez nagy igazság, és érdemes rá figyelni, ha nem szeretnénk hízni, vagy emésztési problémákkal küzdeni. Az alábbi ételek például, annak ellenére, hogy nagyon jót tesznek a szervezetnek, az ellenkező hatást váltják ki nagyobb mennyiségben.