
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
50 dkg burgonya
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
3 ek olívaolaj
-
2.5 dl tej
-
1 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
246
Kalória
5.8g
Fehérje
30.3g
Szénhidrátok
10.5g
Zsír
176.6g
Víz
8.8g
Koleszterin
4.4g
Rost
7.5g
Cukor
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
246
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
988
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 836.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 502 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 176.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 179 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 1560 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
246
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.3 g
Zsír
-
Összesen 41.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3346.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 577 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 577 mg
-
Nátrium 2007 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.3 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 18 mg
Víz
-
Összesen 706.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 718 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 132 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 163 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6239 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 259 micro
Összesen
988
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 39.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 137 micro
-
β-karotin 345 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
55
kcal
Elkészítés
- A zöldségeket megpucoljuk és felaprítjuk.Így gyorsabban főnek meg.
- A hagymát apróra felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük. Én mikor hagymát dinsztelek, mindig rakok rá valamennyi sót, mert levet ereszt a hagyma, és így könnyebben puhul.
- Mikor már kész a hagyma, tegyük rá a felaprított zöldségeket, és dinszteljük egy kicsit őket. De vigyázzunk, mert könnyen odaragadnak. Néha kevergessük meg. Ez kb. 5 percig tart.
- Felöntjük az alaplével vagy a vízzel (húsleves kockát ne feledjük), és kb. 10 percig nagy lángon főzzük.
- Levesszük a lángot kicsire, éppen hogy forrdogáljon a leves, és mehet bele a tej és a tejszín is. Kis lángon készre főzzük. Közben sózzuk, borsozzuk.
- Mikor kész, a tűzről levesszük, és botmixerrel összeturmixoljuk.
- Tálaláskor megszórjuk aprított snidlinggel.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 20 perc
Már régebben találtam ezt a receptet, mondtam: "Majd egyszer elkészítem." Most nem akartam sok időt szánni a főzésre, és úgy gondoltam, ezt gyorsan össze lehet dobni (olyan Jamie Oliveresen), és elég laktató, és van benne vitamin is.